avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier sau infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier sau infractiune?

Pe fondul unor vechi animozitati, un vecin a lovit cu masina o alta vecina. A coborat din masina pentru a o palmui iar apoi s-a suit din nou la volan si a parasit locul accidentului. Femeia a chemat salvarea fiind dusa la spital pentru ingrijiri. De la medicina legala a primit un certificat cu 2 zile de ingrijiri. Victima s-a gandit sa formuleze plangere penala insa politistii de la rutiera i-au pus in vedere ca nu are sanse fiindca oricum se va da NUP ei incadrand patania la accident de circulatie. Au dreptate?
Cel mai recent răspuns: sarah1985 , utilizator 12:15, 9 August 2013
Sunt mai multe infractiuni in concurs, nu cred ca ar trebui sa se raporteze la vatamare corporala din culpa, din descriere fapta a fost facuta cu intentie, aveti in vedere si distrugerea masinii, parasirea locului accidentului, politistii nu au dreptate.
Daca depune plangerea direct la parchet se poate lua in considerare drept "tentativa de omor" sau "loviri si alte violente" daca fapta a fost savarsita cu intentie, adica daca a intrat in mod voit cu masina in ea.

Daca depune plangerea la politia rutiera se poate considera accident rutier numai daca din declaratia victimei ar rezulta ca lovirea s-a produs neintentionat, de exemplu a intrat in ea prin evitarea altei masini sau ar fi pierdut controlul directiei.

Daca in declaratia data la politia rutiera victima precizeaza ca conducatorul auto a lovit-o intentionat atunci nu au cum sa o incadreze la accident rutier ci vor fi nevoiti sa trimita dosarul spre solutionare parchetului.


Asta ii spuneam si eu...ca autoturismul trebuie privit ca un instrument de care individul s-a folosit pentru a comite o infractiune intentionata. Din pacate foarte multi politisti isi permit sa faca incadrari juridice si sa se antepronunte asupra unei rezolutii de incepere a urmarii penale inducand astfel in eroare persoane de buna-credinta care sufera in continuare.
accident şi incident, fapta nechibzuită a vecinului în "dăruirea" de palme vecinei lui, constituie un incident nedorit de victimă.Acesta, poate fi cercetat şi sancţionat pentru dărnicia sa.Pentru accident, idem.Victima, poate formula o plângere şi a descrie concret situaţia, anexa şi Certificatul de la M.L.Sfatul poliţiştilor de la circulaţie, este partinic agresorului şi în avantajul/favorabil lui, constituie o încercare vicleană de influienţare a victimei în luarea unei decizii în viitor pentru a NU îngreuna situaţia vătămătorului şi a evita ceva în plus de muncă pentru organul de cc. pen.Organele de cc. pen., sunt obligate să se pronunţe prin Rezoluţie, partea/părţile nemulţumită/nemulţumite, are/au dreptul de a depune Plângere împotriva Rezoluţiei procurorului în termen de 20 de zile de la primire.Pretinsul NUP al Poliţiei dat victimei verbal -antepronunţat, constituie un sfat . . . Este o încadrare netemeinică şi nelegală făcută de Poliţie !
NUP-ul a fost ''verbal''. Cei de la Politia Rutiera au incercat sa o convinga pe vecina mea ca daca va depune plangere va primi un mare NUP fiindca nu poate dovedi ca a fost palmuita si acrosata intentionat cu masina. Partea proasta e ca familia victimei crede ineptiile domnilor de la rutiera.

Alte discuții în legătură

Declaratii false catciortes catciortes Am primit o citatie de la politie precum ca asi fi agresat fizic o vecina de 70 de ani. Lucrul acesta este total neadevarat, conflictul rezumandu-se doar la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)