avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce pot sa fac ca sa am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce pot sa fac ca sa am dreptul la somaj?

Buna ziua,

Am si eu o problema si as avea nevoie de cateva sfaturi.
De 2 ani si jumatate lucrez la o firma de telefonie, fara intrerupere. De la 1 mai 2009 firma va fi trecuta pe alt nume, actuala firma fiind desfiintata sau probabil declarata falimentara. In cazul in care ulterior schimbarii numelui firmei...sa zicem peste o luna...ma dau afara...am dreptul la somaj avand in vedere ca este acelasi domeniu, acelasi sediu...in afara de numele firmei? si inca o intrebare: pot sa semnez mai intai noul contract ( pe noua firma) si apoi demisia pt firma actuala ( asa cum o sa ne puna sa facem)? Locatia in care lucrez( ca majoritatea celorlalte) merge destul de prost in ultima vreme si ni s-a spus ca au de gand sa faca restructurari. Imi este teama ca nu cumva...dupa ce semnez demisia pe actuala firma sa imi spuna ca nu ma mai angajeaza si sa nu mai beneficiez nici de somaj. Ce pot sa fac?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gabrielle_24 , utilizator 15:12, 17 Martie 2009
1. Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj trebuie sa indepliniti cateva conditii: sa va inceteze contractul individual de munca conform art.65(1) din Codul muncii (desfiintarea unor posturi prin restructurare) si sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 luni.
2. Daca demisionati nu mai beneficiati de indemnizatia de somaj. ATENTIE mare!
3. Discutati cu viitorul angajator, semnati contractul individual de munca si apoi plecati de la actualul angajator.
angajatorul este aceiasi persoana. Aceasta persoana detine 2 firme( sa zicem x si y) si vrea ca si firma x sa devina y.
Nu conteaza, e mai bine.
Discutati cu el.
multumesc pt raspuns:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista posibilitatea de transfer ? cum sa nu pierd vechimea gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Lucrez de 3 ani si jum la o firma ( srl). Seful este administratorul a 2 firme, cu acelasi profil( sa zicem firma x si ... (vezi toată discuția)
Obligare resemnare contract perioada 3 luni sau concediere gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Va confrunt si eu cu o situatie si nu stiu cum sa \"reactionez\". Lucrez de 3 ani jumtate in cadrul unei firme SRL si din cauza faptului ca ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? johnyparty johnyparty salutari.lucrez la o firma de 2 ani ,intre timp activitatea firmei s-a cam diminuat,in cazul in care vor sa faca restructurari pot beneficia de ... (vezi toată discuția)