avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai exista posibilitatea de transfer ? cum sa nu pierd ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai exista posibilitatea de transfer ? cum sa nu pierd vechimea

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Lucrez de 3 ani si jum la o firma ( srl). Seful este administratorul a 2 firme, cu acelasi profil( sa zicem firma x si firma y). Locatia in care lucrez eu nu mai este profitabila si este singura din orasul in care imi desfasor activitatea care a ramas pe firma x. Prin urmare, s-a hotarat ca incepand cu data de 01.03.2010 ( cand expira contractul de chirie), locatia sa se inchida si sa se deschida alta...in alt loc ( tot in oras si in acelasi cartier) dar pe firma y, iar eu sa fiu mutata acolo. Deci am inteles ca o sa ma puna sa semnez demisia pe firma x si angajarea pe firma y. Am inteles ca in acest caz se pierde toata vechimea pe care o am la ei, adica daca ma pun sa semnez pe firma y si dupa 2 luni vor sa ma dea afara nu am drept la somaj. Voiam sa intreb daca exista o alta varianta, pentru ca practic e acelasi administrator, daca mai exista transferul si daca ma pot muta de pe o forma pe alta cu continuitate. Nu vreau sa am vreo surpriza. Mentionez ca in locatia noua o sa fiu singura angajata ( specific acest lucru deoarece am inteles ca daca m-ar da afara nu ar mai avea voie sa angajeze pe altcineva timp de 6 luni). Ii cunosc si stiu ca mai bine ar prefera sa ma dea pe mine afara ( pt ca sunt veche si o sa am pretentii salariale dupa 3 ani jum) si sa angajeze pe cineva nou care o " sa joace dupa cum i se canta". Vreau sa stiu ce am de facut in anumite situatii. Daca se poate atasa un act aditional, ceva cum ca practic sunt mutata la alta firma.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 13:38, 17 Februarie 2010
Notiunea de "transfer" nu mai exista in Codul muncii.
Daca in acelasi timp veti semna demisia si contractul la noua firma totul este OK.
NU pierdeti nimic.

Nu se poate intocmi un act aditional cu aceasta modificare intrucat se modifica angajatorul.
Deci...trebuie sa le semnez in aceiasi zi( nu conteaza ca semnez demisie). Daca daca vin azi sa semnez demisia si maine noul contract? Voiam sa stiu daca beneficiez de somaj in cazul in care dupa cateva luni pe noua firma se hotarasc sa ma dea afara. Practic sediul central al firmei este acelasi si pt firma x si pt firma y ( aceiasi directori, administratori..).
Eu nu as merge pe atata incredere.
daca va semnati demisia azi si maine nu mai vin cu nici un contract? Nu beneficiati de somaj.
Cel mai bine ar fi sa le semnati concomitent.
daca dupa cateva luni vor sa va concedieze veti putea beneficia de somaj. Dar daca acum nu va fac alt contract nu beneficiati ptr ca ati semnat o demisie. Adica, ati plecat din proprie initiativa.
Daca eu semnez azi si demisia si noua angajare...cand va fi facuta modificare pe cartea de munca? Inteleg ca e important sa nu am intrerupta perioada de munca.
Puteti face ambele lucruri in acelasi timp .. insa in cazul demisiei exista posibilitatea ca angajatorul sa nu renunte partial sau total la preaviz, astfel incat veti fi obligata la efectuarea preavizului.

De ce nu solicitati incetarea cu acordul partilor / art.55 li.b C.mun. / ? ... in acest caz in care nu se acorda preaviz.

Alte discuții în legătură

Rog un sfat...semnare contract de munca gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu o situatie ...Am lucrat 3 ani jum la o firma srl. Patronul meu avea 2 firma X si y. Eu eram singura angajata pe firma x, ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ca sa am dreptul la somaj? gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Am si eu o problema si as avea nevoie de cateva sfaturi. De 2 ani si jumatate lucrez la o firma de telefonie, fara intrerupere. De la 1 mai 2009 ... (vezi toată discuția)
Sotul a primit o vizita surpriza de la noul sef direct ... Adrianaamap Adrianaamap Dreptul muncii!! Sotul a primit o vizita surpriza de la noul sef direct la sfârșit de octombrie, l-au deranjat vreo 2 aspecte nesemnificative ce nu tineau de ... (vezi toată discuția)