avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie in loc de vanzare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie in loc de vanzare?

Bunicul meu acum 20 de ani a vandut niste pamant unor persoane fara sa faca acte.Intre timp au decedat si el si o parte din persoane,iar mama mea plateste impozitele.Cumparatorii spun ca nu au bani sa faca acte(sunt dintr-o comuna oarecare).Nu putem sa facem acte de donatie,in locul celor de vanzare- cumparare?
Exista alta solutie?
Cel mai recent răspuns: cristinan44 , utilizator 14:26, 13 August 2013
Si actele de donatie costa!

Actul de donatie se face tot la notar; se vor plati taxele notariale aferente.
Instrainarea bunurilor mobile si imobile poate fi realizata legal prin documente in conditiile legii,notariale sau prin instanta de judecata
Documentele notariale obliga partile la achitarea costurilor aferente tranzactiei +onorariu notar
după bunic s-a făcut succesiunea?
Dupa succesiune faceti act de vanzare cumparare. Plata taxelor notariale revine cumparatorilor.
Ce inseamna ca bunicul nu a facut acte? Nici chitanta de mana, nici act autentic la notar? Mama plateste impozit pentru ca probabil in urma succesiunii este proprietara. Va deranjeaza ca mama plateste impozit, sau ce anume ati vrea sa rezolvati? E firesc sa plateasca impozit atat timp cat este proprietara, in acte, pe terenul in cauza. Asa zisii cumparatori, daca nu au nici o hartie la mana, de fapt nu sunt proprietari si inteleg ca atat timp cat nu vor sa plateasca cota parte de cheltuiala ce le revine in cazul donatiei sau vanzarii, se pare ca nici nu inteleg sa isi reglementeze cat mai repede situatia, in a figura efectiv in acte ca proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce varianta exista pentru a primi in proprietate un imobil? Alexandru_Adam Alexandru_Adam Buna ziua. Avem o problema si nu reusim sa gasim o rezolvare. Este vorba despre casa bunicilor mei. Bunicul meu traieste iar bunica mea nu mai ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare? maggia87 maggia87 Buna ziua! Numele meu este Maria si am 22 de ani. Am si eu o nelamurire in privinta unei case a bunicilor mei. Bunicii mei au 3 copii. Din pacate bunicul a ... (vezi toată discuția)
Probleme la serviciul impozite si taxe oroian-rodica oroian-rodica Buna ziua, In anul 1997 am cumparat un teren extravilan pentru care s-a facut contract de vanzare cumparare cu martori. In anul 2001 mai cumparat un teren, ... (vezi toată discuția)