avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto fara acte vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto fara acte vanzare - cumparare

stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se cheama.masina a ramas la impozit pe numele meu si as dori so scot.exista vreo cale?a auzit cineva de :Declaratie pe proprie raspundere" la notar, de catre titular, precum ca e instrainat vehiculul si nu mai ai nici un act, se mentioneaza tipul, marca, nr. de inmatriculare si data aproximativa instranarii, apoi se merge la taxe si impozite cu aceasta
Cel mai recent răspuns: 07872 , utilizator 08:55, 25 Mai 2020
Daca nu mai sunteti in posesia bunului inseamna ca acest bun a fost furat sau substituit de catre alta persoana. Depistarea acestuia se poate face dupa nr de inmatriculare daca este in circulatie si este dat de negasit (furat) la politie.

Probabil dumneavoastra ati inchiriat acest autovehicul la un pret de vanzare iar cel care-l conduce acum a acceptat conditiile dumneavoastra nimai ca nu a retinut si data cand ar trebui sa vi-l inapoieze.
Deci autovehicolul poate fi considerat furat daca nu mai este la proprietarul specificat in certificatul de inmatriculare, iar daca acesta este la noul proprietar care apare in certificatul de inmatriculare inseamna ca radierea s-a efectuat

In momentul cand un vehicul se vinde pe certificatul de inmatriculare se specifica faptul instrainarii si persoana care l-a preluat, se face si o copie a acestuia pentru a elimina orice suspiciune in caz de accident (cu decesul unei persoane) si abandonul autovehiculului.

Deci mare atentie avizatilor.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
florea_ctin, utilizator
Cititi si acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...
Faceti plangere la politie pe "abuz de incredere" aratand ca individual caruia I-ati vandut masina refuza sa faca actele....Daca nu va intelegeti amiabil cu individul si sunteti sigur ca nu ati intocmit macar o chitanta de mana, atunci o puteti raporta ca furata, cale pe care totusi nu o recomand. Mai puteti face actiune la instant civila si sa demonstrate cu martori ca ati instrainat masina individului respective, insa trebuie sa cunoasteti date certe despre acesta...Consultati un avocet care va poate indruma exact fata de situatia prezentata pe larg.
Nu faceti declaratie notariala. se face doar daca autovehiculul a fost scos din circulatie, legea spune ca autoturismul este "ïmpropriu indeplinirii functiilor pentru care a fost creat"
Daca respectivul este gasit in trafic cu autoturismul, veti avea probeme mari.
Eu am scos in baza unei declaratii pe proria raspundere acum un an.
Nu numai ca am auzit, am si pus in aplicatie .

Alte discuții în legătură

Pierdut cv auto neradiat geosan2006 geosan2006 Buna ziua, ma numesc Sandu Gheorghe,sunt din Sivita jud.Galati si va aduc la cunostinta ca in anul 2011 am vandut un autoturism Dacia break 1310 ,cu contract ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Valigeta Valigeta Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fiscal alexz0ne alexz0ne Buna ziua, Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)