avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto fara acte vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto fara acte vanzare - cumparare

stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se cheama.masina a ramas la impozit pe numele meu si as dori so scot.exista vreo cale?a auzit cineva de :Declaratie pe proprie raspundere" la notar, de catre titular, precum ca e instrainat vehiculul si nu mai ai nici un act, se mentioneaza tipul, marca, nr. de inmatriculare si data aproximativa instranarii, apoi se merge la taxe si impozite cu aceasta
Cel mai recent răspuns: 07872 , utilizator 08:55, 25 Mai 2020
Nu mai dati informatii eronate...Poate ca aveati toate actele autoturismului, inclusive certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a auto...Intrucat petentul nu ne-a dat informatii drspre aceste acte, consideram ca le-a inmanat cumparatorului la momentul vanzarii, deci nu le are pentru a radia masina....Asa ca nu mai "sfatuiti" omul gresit! Radierea din circulatie se poate face simplu, insa din evidenta ficului nu se poate face decat prin vanzare sau prin predare la REMAT si certificate de distrugere! La instant trebuie sa probezi ceea ce ceri, adica atat faptul ca s-a vandut auto, cat si refuzul individului de a perfecta actele...Ceea ce nu este atat de simplu cum credeti.
Cei de la finante m-au sfatuit cum sa fac. Si asa am facut . Aveam doar cartea de identitate in original, lucru care nu le-a interesat prea mult pe cei de la Finante .
E drept ca am dat si in urmarire prin Politie prin niste relatii cca doi ani. Nu a fost identificat in circulatie in judetul in care domiciliam .
Asa ca inca nr de masina figureaza in evidenta auto, dar este radiat de la Finante sa nu mai platesc impozit . Iar cei de la Politie m-au sfatuit sa ma duc maideparte, adica sa obtin radierea si de la evidenta auto prin Tribunal . Prin faptul ca nu mai stau in acel judet nu am timp ptr actiune judecatoreasca .
Am urmarit cca 7 ani daca se prelungeste ITP sau se face vreo asigurare . Prin faptul ca nu s-a facut nici una nici alta, aveam convingerea ca masina nu mai este functional .
Buna ziua am si eu o problema: am vandut o masina busita care era pe numele meu .am dato pentru motor prostia mea a fost ca am dato cu toate actele fara sa facem contract v-c am zis ca il facem peste o zi doua si acuma cel care i-am dato nu vrea sa facem contractu v-c ce pot face in cazu asta sa o scot de la impozit.multumesc!
Buna .deci prin 2007 am vandut o dacia 1410 matrícula bt 02-Hky. Am facut acte de vanzare cumparare si mai trebuia sami dea mie nustiu ce act.. bun nu mio mai dat nimic ..dupa ceva timp imi vine sa platesc impozitul la masina . Asi vrea sa o radiez cum fac ??? Nu mai am nici un act de la masina
Din pacate sanse nu prea sunt. Incercati sa va consultati cu un angajat al Primariei din acel Departament unde se fac radierile si sa spuna cei de acolo ce puteti face.

Alte discuții în legătură

Pierdut cv auto neradiat geosan2006 geosan2006 Buna ziua, ma numesc Sandu Gheorghe,sunt din Sivita jud.Galati si va aduc la cunostinta ca in anul 2011 am vandut un autoturism Dacia break 1310 ,cu contract ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Valigeta Valigeta Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fiscal alexz0ne alexz0ne Buna ziua, Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)