avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament in Romania prin procura consulara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament in Romania prin procura consulara

Sotii A si B din Canada au trimis o procura consulara in Romania in 2011catre C, in vederea vanzarii unui apartament , in care se specifica ca mandatarul "sa vanda oricand . oricui si la cel mai bun pret ", nementionand ce urmeaza sa se intample cu banii din vanzare, sau cand sa se faca vanzarea. In baza procurii, mandatarul a vandut apartamentul in februarie 2013, nestiind ca B , unul din mandanti e decedat din noiembrie 2013. Mentionez ca desi sunt rude , A si C nu s-au vazut de peste 12 ani, nementinand legatura. Mostenitorul lui A si B vrea sa conteste vanzarea din SUA, si sa-si reclame drepturile la proprietate ca succesor al lui B. A, care este mama lui , nu-i de acord. Mostenitorul lui A si B ,...sa-l numesc D locuieste in strainatate , in SUA , de unde nu a mai venit de 23 ani. Specific ca nu mai exista procura in original ci numai in copie legalizata. Va multumesc !
Mandatul inceteaza la moartea mandantului. Cred ca s a strecurat o eroare in expunerea dvs.
Dvs spuneti ca ati cumparat in februarie 2013 si domnul a decedat in noimebrie 2013. In acest caz nu este nicio problema. V ati indeplinit mandatul, el nu a incetat, caci a decedat dupa ce ati indeplinit mandatul.
Daca a decedat inainte de indeplinirea mandatului exista o problema....
Avand in vedere ca obiectul contractului il reprezinta un imobil aflat in Romania, litigiul in vederea anularii contractului de vanzare cumparare se va desfasura in Romania in baza unei actiuni ce trebuie inaintata la instantele din Romania in raza teritoriala unde se afla imobilul, actiune ce poate cuprinde ca si capat de cerere nulitatea procurii (chiar daca a fost emisa de oficiul/ biroul consular)
Interesul lui D va trebui sa fie actual, legitim, direct pentru a promova o astfel de actiune si poate imputernici pe cineva de specialitate din Romania pentru acest demers ori poate transmite o procura in vederea angajarii unui avocat in numele sau si pentru sine care sa se ocupe de speta respectiva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2013
ContSters82289, utilizator
A decedat in 2012
Doar unul din ei , se pare , ca a decedat. Ce vina are cumparatorul, daca totul a fost perfect legal , iar mandataru; a fost de buna credinta. Exista un istoric al procurilor intre parti, si niciodata nu au fost probleme. Ce documente TREBUIE sa prezinte D in actiune, si despre ce parte a proprietatii este vorba, daca celalalt mandatar care traieste intelege ca vanzarea cumpararea a fost de buna credinta si nu intentioneaza sa o conteste ?
Nu asta conteaza. Mandatul inceteaza la decesul mandantului. Ati avut doi mandanti , dintre care unul a decedat, daca mostenitorii nu au inteles sa se continue mandatul, pt partea mandantului mort , mandatul pe partea acestuia inceteaza. Dvs veti da socoteala. Cumparatorul este de buna credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare cumparare imobil rozasake rozasake Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am cumparat un imobil - prin notariat de la o persoana mandatata de fratele sau. 1. ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei procuri speciale SorinIulian SorinIulian Buna ziua, Avand in vedere experienta dumneavoastra, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Tatal meu si doua matusi in varsta ale lui sunt ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)