avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vizita disciplina in constructii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vizita disciplina in constructii

Buna ziua.
As dori sa stiu care este procedura de verificare a apartamentelor de catre cei de la disciplina in constructii.
Cum pot avea acces in locuinta proprietate privata, trebuie sa trimita un inscris pentru a primi aporbarea proprietarului sau au nevoie de un ordin de pe undeva care sa zica ca are voie sa intre?
Sunt nou in bloc, sunt certat cu administratorul ca imi pune penalizari la fond rulment si a pus o suma mai mare la fond decat cea stabilita in adunarile asociatie, eu fiind nou in bloc am cerut exlicatii, fostul proprietar a spart debaraua in apartament si acum am primit instiintare sa le prezint acte la administratie ca am modificari legale in apartament.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 18:43, 10 August 2013
Administratia blocului poate sa sesizeze Inspectoratul de Stat in Constructii ca intr-un apartament se desfasoara sau s-au desfasurat lucrari de constructii,pentru a se verifica daca lucrarile au fost autotizate si respecta Autorizatia de Construire,Administratia blocului nu este specialist in constructii.Daca ziceti ca lucrarile au fost efectuate de vechiul proprietar ,cu atat mai bine.

.Daca Administratia blocului a facut deja aceasta sesizare veti fi contactat in scris,sau la telefon de ISC in vederea unei verificari
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2013
bellefille, utilizator
Eu am gasit in lege ca dreptul de constatare si amendare se prescrie la 2 ani de zile, ceea ce cred ca este si cazul la mine, dar totusi nu gasesc in lege unde zice ca sunt obligat sa il primesc in casa fara un aviz sau ceva pe inspector. As dori sa stiu cu siguranta cum poate avea acces in locuinta mea un inspector, trebuie sa imi ceara acordul in scris iar daca nu il dau are nevoie de un aviz de la un judecator ceva.
In ce caz ma amendeaza daca nu il primesc in casa ?
sa zicem caz1:
cioc cioc sunt inspectorul X si vreau sa intru la dumitale iar eu ii zic nu
caz 2:
cioc cioc sunt inspector X uite nustiu ce act, aviz ca am dreptul sa intru la tine in casa si eu daca zic nu atunci are loc impiedicarea verificarii.

Cum politia nu poate intra la mine in casa fara mandat judecatoresc (eu nu primesc amenda)
Tocmai v-am spus ca veti primi o convocare scrisa de la Inspectoratul de Stat in Constructii,in cre se mentioneaza data convocarii si ora,precum si numele inspectorului si nr lui de telefon.In practica seprocedeaza la un telefon prealabil datei stabilite pentru convocare ocazie cu care va puteti regla eventual data.Nu stiu ce se intampla daca nu-I primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fatada bloc sorel sorel Sa va expun problema. Chiriasa spatiului comercial de la parterul blocului a modificat fatada blocului, instaland in locul unor spatii facute din caramida, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire ContSters61389 ContSters61389 Legea 50/1991 spune, la primul articol: Art. 1. - (1) Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de ... (vezi toată discuția)
Mansarda nefinalizata Sarman Maria Sarman Maria Buna ziua...va rog frumos .daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns...problema este asa...acum vreo 7 ani s-a construit o mansarda la blocul nostru unde ... (vezi toată discuția)