avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de risc maternal post-natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de risc maternal post-natal

Buna ziua!
Pot sa beneficiez de concediu de risc maternal dupa terminarea post-natalului si dupa aceea sa intru in Concediul de Crestere a Copilului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: popa_v , utilizator 10:26, 12 August 2013
De concediu de risc maternal nu puteti beneficia decat daca sunteti la serviciu.

Din concediul postnatal puteti intra in CCC.

Conform OUG nr.96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, concediul de risc maternal este concediul de care beneficiază salariatele gravide, care au nascut recent sau care alapteaza pentru protectia sanatatii si securitatii lor si/sau a fatului ori a copilului lor.

Se acorda in urmatoarele cazuri:
- Orice salariată care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare.
- Angajatorul nu poate asigura conditii igienice de munca, in medii salubre, usor de suportat sau transferarea gravidei sau proaspetei mamici la un loc de munca de zi, in cazul in care aceasta efectueaza ore de munca de noapte.
- Orice salariată care alăptează copilul după efectuarea concediului de lăuzie şi informează angajatorul în scris cu privire la începutul şi sfîrşitul prezumat al perioadei de alăptare.

Concediul de risc maternal se poate acorda, în întregime sau fracţionat, pe o perioadă ce nu poate depăşi 120 de zile, de către medicul de familie sau de medicul specialist care urmareste sarcina, care va elibera un certificat medical în acest sens, dar nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale. Eliberarea certificatului medical se va face în condiţiile în care salariata s-a prezentat la consultaţiile prenatale şi postnatale, conform normelor Ministerului Sănătăţii.

[ link extern ] /
Multumesc!
Sunt incadrata in munca si as fi vrut sa profit de faptul ca sunt mai bine platita in concediul de risc maternal decat in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal marta946 marta946 Buna Ziua, Sunt insarcinata in 11 saptamani si fac naveta. Am de facut o naveta de 45 de kilometri zilnic, distanta parcursa cu microbus Transport Persoane. ... (vezi toată discuția)
Risc maternal lucaadela lucaadela Buna ziua!am vechime 4 lunii intr-o firma de aluminiu,eu vreau sa intru in risc maernal dar firma ma tot duce cu zaharelul.ce pot face.Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua - conditii vechime pentru indeminzatia de crestere a copilului ancutaczokos ancutaczokos Am o prietena si isi doreste copii de mult timp nu a reusit pana acum dar iata ca a venit momentul dar....... ea lucreaza doar de 5 luni si cu siguranta nu va ... (vezi toată discuția)