avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poluare fonica produsa de un generator
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poluare fonica produsa de un generator

Daca vecinul are generator de curent care ma deranjeaza seara dupa ora 22 pana la 2 noaptea aflat la distanta mica de gardul meu trebuie sa am aparat de masurare a decibelilor? Cum trebuie sa procedez? La cine trebuie sa fac reclamatie? La Protectia Mediulu, la Politie, laPrimarie?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:54, 11 August 2013
torr10 a scris:n
nDaca vecinul are generator de curent care ma deranjeaza seara dupa ora 22 pana la 2 noaptea aflat la distanta mica de gardul meu trebuie sa am aparat de masurare a decibelilor? Cum trebuie sa procedez? La cine trebuie sa fac reclamatie? La Protectia Mediulu, la Politie, laPrimarie?Multumesc!n
Nu am stiut unde la ce forum sa adresez intrebarea. Poate am gresit.
Puteti sesiza oricare dintre institutiile enumerate pt a obtine un inscris din care sa rezulte ca sunt depasite valorile normale sau ca este produs un zgomot deranjant,ulterior notificand vecinul si solicitand sa incerce reducerea zgomotului(daca acest lucru este tehnic posibil) sau sa mute generatorul respectiv.Daca nu se conformeaza puteti formula o actiune pentru raspundere civila delictuala prin care sa solicitati cele prezentate anterior.chiar CEDO a statuat in cateva cauze;;ca poluarea fonica poate lipsi o persoana de linistea domiciliului sau chiar daca sanatatea nu-i este pusa in pericol'' cauzele LOPEZ OSTRA VS SPANIA,GUERRA SI ALTII VS ITALIA.
Directia de sanatate publica are un laborator care efectueaza determinari de zgomot si determinari de vibratii, contracost, la locul de munca (in speta, la limita incaperii unde este amplasat generatorul de curent, in interior, dar si in exteriorul incaperii) si emite buletine de determinare noxa, in care mentioneaza valoare masurata vis a vis de valoare maxim admisa (conform normativelor).
Agentia de mediu este institutia care se ocupa de poluarea fonica.
Primaria, inspectoratul in constructii si firma de distributie electricitate trebuiau sa avizeze montarea generatorului de curent, respectiv proiectul de ctie. incinta si de montaj al echipamentului tehnic). Prin proiectul de ctii. trebuia prevazuta antifonarea cladirii, pentru ca zgomotul la limita exterioara a incintei, sa se incadreze in limita admisa.
D-le avocat nu este un generator mare ; cat sa dea curent la o priza, doua ,dar credeti-ma dupa ora 22 cand nu mai este trafic auto face un zgomot nu foarte mare dar destul cat sa nu poti dormi ,in creier imi face, sotia face garzi la spital nu poate sa se odihneasca.Multumesc!
Nu sunt avocat, ci inginer de profesie.
Este nevoie de autorizatie. Daca generatorul este mic si da curent doar pentru 2-3 prize, nu este un motiv pentru a nu se incadra in normele de mediu, privind poluarea fonica. Ceilalti vecini ce parere au ?
Ma gandesc ca este vorba de un generator improvizat, facut de catre vecinul dvs., caz in care se poate face sesizare scrisa si la PSI (pericol de incendiu).
Daca vecinul nu intelege de vorba buna, atunci puteti face si o sesizare la politie pentru tulburarea linistii publice, cu referire la Legea nr. 61/ 1991 republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vibratie compresor vecini Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire ... (vezi toată discuția)
Locatar deranjat de exercițiile la pian din vecini. există soluții pentru această problemă? brianna39 brianna39 Vecinul din apartamentul vecin ,si-a inscris copilul la scoala de muzica .Exersarile la pian se aud din toate colturile apartamentului meu ,practic nu pot sa ... (vezi toată discuția)
Vecini neintelegatori Andreea!!22 Andreea!!22 Buna ziua, am si eu o nelamurire si poate o sa ma puteti ajuta.. in urma cu cativa ani vecinul nostu a inceput construirea unei cabane , teoretic eu daca ... (vezi toată discuția)