avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locatar deranjat de exercițiile la pian din vecini. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locatar deranjat de exercițiile la pian din vecini. Există soluții pentru această problemă?

Vecinul din apartamentul vecin ,si-a inscris copilul la scoala de muzica .Exersarile la pian se aud din toate colturile apartamentului meu ,practic nu pot sa stau nicaiaeri fara sa aud aceeasi bucata repetatata la nesfarsit .Are dreptul sa ma deranjeze ?Ce pot face pentru a-i restrange programul la maxim 2 ore /zi ?
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: brianna39 , utilizator 19:40, 4 Octombrie 2017
Legea sanctioneaza tulburarea linistii publice in perioada 22-6 si 13-14.
Gasiti informatii suplimentare aici: www.avocatnet.ro/articol_361...
Puteti ajunge la o intelegere amiabila cu vecinul pentru a-si antifona apartamentul sau daca nu reusiti, dvs. sa recurgeti la antifonarea apartamentului dvs.
Multumesc pentru raspuns ...nu vad de ce mi-as antifona eu locuinta intrucit nu eu sunt cel care-i deranjeaza pe ceilalti .Sa inteleg ca in afara perioadelor 22-6 si 13-14 ,ma poate deranja cite ore doreste ?Banuiesc atunci ca si eu pot sa-mi las copii sa -si foloseasca boxele la putere maxima ,ca doar nu este nici o problema din punct de vedere legal daca sunt in afara perioadelor mentionate !
Nu cred ca solutia este de a raspunde la disconfort creat de vecini, tot cu disconfort intentionat creat de dvs. pentru vecini. O intelegere pe cale amiabila este de preferat.
Sunt de acord cu dumneavoastra .Dar nu putem ajunge la o intelegere amiabila ,intrucit ei considera ca trebuie sa exerseze cit este necesar ,fara stabilirea unui numar fix de ore .M-ar fi interesat parerea unui avocat : printr-o actiune in justitie ,pot obtine ca exersarile sa dureze un numar fix de ore /zi ?Sau ce anume au facut alte persoane deranjate de piane sau altfel de instrumente muzicale ?
A mai fost un topic fix la fel si personal am intrat in polemica cu o doamna a carui copil exersa la pian si a fost amenintata de catre vecini ca tulbura linistea (la fel ca dvs.).
Am sfatuit-o sa-si duca copilul la o scoala de muzica, la o casa a copiilor, un palat de cultura, undeva unde sunt spatii adecvate de exersare a pianului... Discutia a degenerat ca noi (forumistii) nu am sti sa apreciem cine si la ce au talent sa cante copiii nostri. Eu am scris ca copilul meu canta la dramba (instrument muzical, da?) si nu deranjeaza pe nimeni... si?
In fine, m-a apostrofat ca habar nu am ce talent poate sa iasa din copilul dansei... Poate are dreptate, dar sa nu ma deranjeze pe mine si pe vecinii nostri.
............................
Vedeti ca acum sunt si instrumente electronice cu clape, cu casti si poate sa exerseze cat vrea fara ca cineva sa-si antifoneze apartamentul - deci puteti sa-i sugerati si aceasta posibilitate.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)
Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)