avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minor

Ce motive ar putea invoca o mama, careia i-a fost incredintata spre crestere si educare un minor, ca tatal sa nu-l poata lua la domiciliul sau, ci sa-l viziteze doar la domiciliul mamei, numai sub supravegherea acesteia?
Independent de ce dispute am crea pro/contra tata, pro/contra mama.... decizia o va lua doar instanta de judecata, corect? PRO MINOR.
Cum se va da decizia? Dupa analizarea intregului ansamblu de probe.
Am incredere in actul de justitie si de aceea apreciez ca, fiind vorba de o cauza cu minori, judecatorul - prin prisma faptului ca este obligat sa urmareasca intai de toate interesul minorului - va da o solutie in raport de situatia reala.

In nici un caz nu cred ca tatal nu are drept la replica, putandu-se apara in fata unor acuze nereale sau ranchiunoase ale mamei copilului. Astfel ca, mama poate sa isi doreasca o razbunare, dar... o va reusi doar invocand niste motive?
Sa inteleg ca vedeti nul rolul judecatorului intr-o asemenea cauza?

Nici o mama care isi iubeste cu adevarat copilul, nu il va indeparta de tatal lui, dimpotriva.

Doamna avocat laris

Ma bucur ca aveti incredere in actul de justite....
Din nefericire decizia de care spuneti este PRO MAMA.
Daca vreti sa vedeti ce inseamna "situatie reala" , va pun la dispozitie zeci si sute de spete, sa vedeti cum instantele, cauta cu disperare motive ca sa dea copilul mamei, atunci cand isi dau seama ca exista posibilitatea sa ii fie incredintat si tatalui la fel de bine.
Nu exista justitie in aceste cazuri. Doar o aplicare a unei legi , prea invechita , ca sa se mai poata face justitie prin intermediul ei.
Ce intelegi prin justite, atunci cand cel ce e pus sa imparta dreptatea , isi da seama ca nu are nici un motiv sa nu incredinteze copilul oricarui parinte, dar totusi , trebuie sa decida care parinte e mai parinte , doar datorita faptului ca legea il obliga sa faca asta?

Rolul unui judecator intr-o asemenea cauza , se reduce la unul social: de principul copilul merge la mama , pentru ca in 95% din cazuri este o alegere buna, fara teama de a gresi.In restul cazurilor de 5% daca se gresteste e acceptabil pentru societate in general. S-au ratat 5% din multimea copiilor cu parinti divortati ,dar sigur ceilalti 95 % sunt salvati.
Pentru un procent atat de mic, cine sa mai judece , si cui sa ii pese de faptul ca , in multimea aia de 5% intra si copilul tau?
Doar tie ca tata, si te inchizi in tine cand vezi ca nu ai ce face si asisti neputincios la suferinta copilului tau.

Mamele care isi iubesc cu adevarat copilul si care observa ca si copilul isi iubeste cu adevarat tatal , invarinat si fara sa isi dea seama se vor gandi mai intai la ele si apoi la copil.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
custodie.comuna, utilizator
Daca se va sustine un comportament al tatalui care nu este in interesul copilului, sau poate sa ii dauneze.
Violenta fata de copil , un limbaj neadecvat, un mod de viata daunator penteru sanatatea minorului - fizica sau psihica.
TOATE SUSTINERILE TREBUIESC, INSA ,SUSTINUTE DE PROBE .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor mirela1999 mirela1999 buna ziua, am un copil de 9 ani. de 5 ani sunt plecata din tara impreuna cu copilul, cu acordul tatalui dar fara a a vea o hotarare definitiva de incredintare ... (vezi toată discuția)