avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul din cauza starii sanatatii unui sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul din cauza starii sanatatii unui sot

Printre motivele de divort , Art. 373, litera d, se specifica ca divortul poate avea loc
la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

Ma intereseaza ce acte doveditoare trebuie aduse, ce pierde sotul care cere divortul (din punct de vedere al drepturilor patrimoniale dobandite in timpul casatoriei), si care este metoda cea mai eficace de obtinere a divortului tinand cont ca un divort la notar sau administrativ nu este acceptat de celalalt sot care nu intelege ca o continuare a casatoriei ii refuza sotului bolnav dreptul la o viata decenta si duce la degradarea accentuata a unei stari de sanatate si asa precare.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:25, 16 August 2013
Nu pierde niciun drept.
Orice act in sprijinul dovedirii motivelor expuse in cererea sa.
Dupa cum vedeti si in textul citat, e vb de boala ce face imposibila casatoria.
Oricum, va fi necesar sa apeleze si la mediator si poat celalalat sot accepta invitatia si vor ajunge la un acord si vor divorta ca atare, prin acord.
Multumesc pentru raspuns . Stie cineva daca sunt undeva specificate aceste boli care fac imposibila continuarea casatoriei ? Sau, functie de manifestarile clinice certificate, probabil, de un medic, se stabileste veridicitatea motivului ?
Intreb pentru ca nu am gasit nicaieri ceva concret despre acest motiv de divort si despre ce ar trebui specificat in clar in cererea de divort.
Nu mi-e nici foarte clar cum se poate recupera partea cuvenita din bunurile comune dobandite in timpul casatoriei- trebuie initiat un partaj-in cazul in care nu se poate ajunge la divortul cu acordul partilor ?
Cred ca nu sunt specificate nicaieri, dar daca simtiti ca nu puteti continua din pricina bolii..puteti cere divortul din acest motiv. Ca sa cereti divortul din motive de sanatate, asta trebuie sa fie singurul motiv si respectiva boala sau infirmitate sa va impiedice sa continuati ca relatie de soti si sotie.
Daca in reaslitate, nu boala in sine va impiedica, puteti cere divortul din culpa comuna.
Partajul e separat de divort, indiferent de motivul divortului, impartirea bunurilor se face prin partaj amiabil la notar sau in caz ca nu va intelegeti, in instanta. Pt ca sunteti oarecum fortati sa apelati la mediator, poate reuseste sa va aduca sa semnati un acord.
Poate un mediator, ar putea-o convinge pe sotie si sa divortati prin acord.

Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv divort andreea322 andreea322 Buna ziua am si eu o intrebare .Poate sa se pronunte un divort cu motivu incompatibili cand suntem de 11ani impreuna si de 5 ani casatoriti?Va multumesc (vezi toată discuția)
Divort, partaj vanatoruadriana vanatoruadriana buna ziua,as avea nevoie de niste lamuriri cu privire la un divort, vreau sa mentionez in primul rand ca sufar de cancer in faza aproape terminala,sunt ... (vezi toată discuția)
Dovezi pentru culpa comuna DAN_ZISU DAN_ZISU Buna ziua ! In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de \\"sotia\\" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca ... (vezi toată discuția)