avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire facuta de executor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire facuta de executor

Am o nelamurire referitoare la poprirea unui cont facuta de un executor judecatoresc.
Cu alte cuvinte am avut un cec de la un client pt care am primit respingere. Am ajuns la executor care a trimis bancilor ordine de poprire.
Banca la care clientul are cont mi-a raspuns ca nu poate executa poprirea caci clientul nu are contul deschis la unitatea teritoriala specificata de executor in hartii. Dar stiu ca are cont la banca respectiva pentru ca cecul a fost emis de acea banca.
Stie cineva care e legea in cazul popririlor. Unde ar trebui sa caut?
Ar trebui ca executorul sa trimita popriri la toate sediile bancilor? In cazul CEC ului ar fi vorba de mii de sedii.
NU am mai intalnit aceasta situatie dar banca zice ca asa ar fi trebuit sa fac.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
craft, utilizator
Cel mai recent răspuns: advsys , utilizator 11:42, 24 August 2013
Va rog ajutati-ma caci nu inteleg de ce banca refuza sa faca poprirea.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
gi-jane2, moderator
poate a avut cont la banca respectiva si l-a inchis ...
Inca il mai are deschis. Dupa multa cearta cu cei de la banca am reusit sa pun poprire pe contul clientului. Astept acum confirmareaen scrisa. Prblemema este ca mai bine de o luna banca a refuzat sa faca acest lucru. Desi legea zice ca banca este obligata sa dea raspuns in 5 zile , acesta a venit in peste 2 saptamani cu refuz.
daca sunteti sigur ca are cont si a avut miscare in cont at puteti cere incuvintarea executarii tertului poprit pentru sumele eliberate catre debitor de la data de cand tertul poprit i-a fost transmisa adresa de poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere cont cu poprire deschis la banca Anais84 Anais84 Buna ziua, Ajutati-ma va rog si pe mine cu articole din lege care imi permit solicitarea inchiderii contului personal deschis la o banca comerciala din ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executor sagitarius_snc sagitarius_snc Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am la firma poprire pe conturi ptr o datorie pe care urma sa o esalonez cu o executorul, dar a bagat poprirea inainte. Nu ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)