avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit a doua proprietate - adresa de domiciliu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit a doua proprietate - adresa de domiciliu

In urma cu 20 de ani am cumparat cu sotia un apartament care figureaza si acum ca adresa de domiciliu .Anul acesta am terminat de construit o casa pe care am si intabulat-o si unde ne-am si mutat .Schimbarea adresei de domiciliu in cartea de identitate ( la adresa unde este casa ) este de ajuns pentru cei de la impozite si taxe sa calculeze impozitul ptr casa ca fiind adresa de domiciliu (fara suprainpozitare ) ? Cele doua proprietati se afla in acelasi oras
Cel mai recent răspuns: gore194 , utilizator 17:12, 15 August 2013
Veti face o cerere de schimbare in evidentele fiscale a adresei de domiciliu si veti completa si o declaratie model ITL 2010-104
[ link extern ]

In declaratie veti inscrie adresa cladirii de domiciliu( casa) si cealalta cladire.

Cererea, declaratia - pe care o veti face in doua exemplare - impreuna cu copii ale actelor de identitate le veti depune la primarie - directia de impozite si taxe locale- serviciul de stabilire impozite si taxe

Intrebati si la serviciul de impozite si taxe intrucat in functie de organizarea evidentei fiscale - pe roluri nominale unice sau roluri fiscale cu mai multe persoane - este posibil sa aveti obligatia ca atat dvs cat si sotia sa depuneti aceasta declaratie
Va multumesc .
Cu respect,
Gore

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe rol ufpuf ufpuf Buna seara. Mama mea nu a trecut casa pe rol de cand a cumparat-o. Nu a primit niciodata de la circa financiara vreo somatie pentru impozit. Daca ma puteti ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe locuinta ruxandram ruxandram buna ziua, in anul 2000 parintii ne-au luat mie si surorii mele un apartament pe numele amandurora. intre timp eu m-am mutat intr-un apartament cumparat doar ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri bveronica bveronica buna ziua am construit o casa la care urmeaza sa se faca receptia si sa se stabileasca impozitul aferent, in urma unui act de vanzare cumparare de ... (vezi toată discuția)