avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru facut in mod eronat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru facut in mod eronat

Bunicii au un teren de 10000 mp si a cerut la primarie masurarea lui pt a face gard.Dupa masurarea terenului de catre primarie a rezultat mai putin teren datorita faptului ca vecinul nostru a facut cadastru si a luat din terenul nostru din partea de la strada lasand partea lui de teren din spate fara cadastru.Din actele de la primarie el trebuie sa aiba 18 m lungime pe 224 latime iar el are cadastru pe 25 lungime si 160 latime.Am discutat acest aspect si a precizat ca isi face cadastru cum vrea el. Ce trebuie sa facem in acest caz?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 09:23, 17 August 2013
Vecinul a făcut documentaţia cadastrală avizată de OCPI, conform dispoziţiilor, cu măsurarea în coordonate stereo 1970. Nu ştiu în ce măsură primăria are astfel de instrumente pentru o atare măsurare.
Pe de altă parte, bunicii pot cere grăniţuirea proprietăţilor , acţiune în instanţă, prin care, pe baza de expertiză şi a actelor de proprietate se va stabili hotarul pe unde va trece gardul între cele 2 proprietăţi.inclusiv se poate solicita şi revendicarea unei suprafeţe. Faptul că bunicii au mai puţin teren nu este neapărat din cauză că vecinul şi-a făcut cadastrul. Efectul de opozabilitate al înscrierilor în cartea funciară este inoperant cu referire la suprafaţa terenurilor, destinaţia, etc..(art. 32 al L.7-1996).Părerea mea-ar fi bine ca şi bunicii să-şi facă întabularea(mai ales că aceasta devine obligatorie) şi prin documentaţia cadastrală se va vedea dacă rezultă vreo suprapunere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea geometriei terenului Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Buna ziua, In 2007 am cumparat un teren extravilan agricol (la baza am avut si o documentatie cadastrala facuta de topometristul X). Am initiat PUZ-UL si a ... (vezi toată discuția)
Se poate modifica parcelare terenurilor si cadastru? iuliy iuliy am unteren pe care sa apucat o persoana sa construiasca pt ca acolo i sa facut cadastru(persoana avea terenul langa mine) am vazut ca cadastru a facut dupa ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)