avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reprezentarea de catre avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reprezentarea de catre avocat

Buna ziua.
Poate cineva sa-mi precizeze daca avocatul angajat pentru asistenta si reprezentare in cursul anchetei penale poate spune ,in numele reclamantului pe care il reprezinta,ca nu este de acord cu confruntarea?(consemnare la politie intr-un proces verbal).
Pe scurt,dupa ce timp de 2 luni avocatul nu a putut fi contactat nici la telefon (apeluri,SMS,cu atat mai putin personal), fiind anuntat de politistul care facea cercetarile ca clientul (scuzati cacofonia) pe care il reprezinta ar trebui sa se prezinte pentru confruntare, acesta (avocatul) s-a dus singur la politie si,fara a cere in prealabil opinia clientului,a semnat un proces verbal ca acesta nu ar fi de acord cu confruntarea.
Este drept ca in urma cu 4 luni,clientul se exprimase in acest sens dar,intre timp,isi schimbase opinia iar incercarile sale repetate de a lua legatura cu avocatul in ultimele 2 luni,nu au avut succes.
Desi clientul a revenit ulterior prin 2 solicitari scrise spre procurorul de caz ca dorewste confruntarea,procurorul nu a tinut cont si ancheta s-a incheiat pe baza procesului verbal semnat de avocat la politie.
Clientul a fost prejudiciat deoarece s-a dat NUP.Poate si cu confruntarea facuta s-ar fi dat tot NUP sau poate nu.
Este un caz de malpraxis?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: celdecolo , utilizator 22:43, 15 August 2013
Trebuia sa notificati avocatul ca renuntati la serviciile lui si apoi sa anuntati si organul de urmarire penala ca ati renuntat la serviciile avocatului.
Va multumesc pentru raspuns dar asta este alta problema.Nefiind in bransa,oricum nu stiam ca trebuie sa notific,nici nu stiam ca am voie sa iau legatura cu politistul daca nu ma cheama dansul.
Revenind,avocatul a adus clientului un prejudiciu.Este acesta un caz de malpraxis?Repet,nu a cerut opinia clientului si a creat falsa impresie ca asta doreste clientul dar fara a cere in prealabil avizul in problema.Va multumesc celor care-mi vor raspunde
Intre avocat si client ar trebui sa existe comunicare, iar avocatul intr-adevar ar trebui sa se consulte permanent cu clientul în legătură cu strategia şi mijloacele tehnice şi tactice adoptate pentru atingerea scopurilor pentru care a fost angajat, totusi in contractul de asistenta juridica pe care l-ati incheiat se prevede in mod expres intinderea puterilor pe care le-ati conferit avocatului iar in lipsa unor prevederi contrare, avocatul este împuternicit să efectueze orice act specific profesiei pe care îl consideră necesar pentru realizarea intereselor clientului.
Personal nu va pot raspunde concret la problema dvs, sunt convins ca si avocatul are varianta lui care ar trebui sa fie cunoscuta.
Aveti dreptate dar am sentimentul ca,semnand pentru reprezentare,m-am constituit intr-o persoana fara discernamant si incapabila de decizii.Daca este asa cum spuneti,inseamna ca,in mod gresit,avocatul a luat o hotarare care m-a prejudiciat grav,contribuind la o decizie defavorabila mie.Efectiv,timp de 2 luni nu a raspuns la telefon,la SMS-uri si nu ne-am vazut nici personal.In subsidiar,dupa ce mi s-a transmis ca a fost auzit ca ,,aceasta cauza pute" si ca eu,clientul,sunt nebun ca ma pun cu procurorii (el fiind fost procuror exclus),l-am auzit fara sa vreau exprimandu-se ireverentios la adresa mea.si asta dupa ce ii dadusem cateva mii de euro...fara chitanta.Si,in plus,mi-a fost recomandata de o judecatoare,afina a lui si cu obligatii fata de mine...
Vreau sa ma duc la mediator chiar maine.Am fost descurajata s-o fac de catre noul meu avocat care m-a asigurat ca persoana in cauza nu se va prezenta la mediere si va continua sa-mi rada in nas.Stiu si eu ca asa este,abia ulterior am aflat ca are obiceiul de a lasa parte din clienti cu ochii in soare.Pana acum nimeni n-a facut nimic,eu macar voi incerca sa urmez calea legala ca sa fiu impacat cu mine insumi.
Daca cineva ma poate lamuri daca a fost malpraxis,dat fiind rezultatul.As vrea sa stiu o opinie inainte de a ajunge la mediator.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare si insulta ElenaPricop ElenaPricop Buna ziua, Cu deosebit respect, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In urma cu 2 saptamani, am cumparat de la un magazin un produs de folosinta ... (vezi toată discuția)
Apeluri+mesaje repetate=hartuire? Cosmincom Cosmincom Buna ziua. Am cunoscut pe facebook o persoana dintr-o alta localitate, cu care am inceput sa povestim online si la tel. Dupa 3 saptamani a zis ca nu doreste o ... (vezi toată discuția)
Refuzul persoanei suspecte de a fi testata la poligraf si testarea de psihologul care face testul dar numai pe hartie, fara acele de la poligraf CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Refuzul suspectului de a fi testat la poligraf, nu da dreptul la testarea de catre psihologul care face testul poligraf pe hartie si adresarea de intrebari in ... (vezi toată discuția)