avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autobuze parcate langa blocuri - zgomot la ora 05:00
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autobuze parcate langa blocuri - zgomot la ora 05:00

Buna,
Scuzati-ma in primul rand daca nu am ales categoria corecta, nu am gasit una mai potrivita.

In cazul in care textul de mai jos este prea lung, puteti trece direct la partea in care adresez cele doua intrebari.

In fata blocului unde locuiesc este o zona sa ii spunem libera (gen camp) pe care nu este decat pietris. Inainte erau gradini din acelea pe care oamenii mai cultivau diverse, ulterior s-au demolat pentru ca s-a nivelat pamantul, s-au demolat si garajele care erau acolo. Dupa aceea, la inceput era folosit doar ca parcare de catre 1-2 oameni (masini). Mentionez ca din cate stiu este teren privat (deci nu apartine de primarie) si nu este amenajat in nici un fel ca parcare, e pur si simplu doar pietris si camp, initial era vorba ca s-ar construi un bloc sau doua pe acel teren de catre proprietar dar din cate se pare nu s-a mai intamplat. Langa acel teren (in stanga) s-a amenajat de catre primarie pista de biciclete / trotuar / iluminat public pentru noapte, dar strict terenul nu deoarece dupa cum spuneam probabil e proprietate privata.

De acum vreo 3 ani am vazut ca a aparut un autobuz care mereu parca acolo. Apoi au inceput sa apara mai multe autobuze. Pe scurt, acum de vreun an parcheaza acolo peste noapte 5 autobuze, 2 camioane si mai multe microbuze.

Nu ma leg de camioane sau microbuze, acestea in general vin sau pleaca la ore rezonabile - pe parcursul zilei.

In schimb, 4 din acele autobuze mentionate in fiecare dimineata (inclusiv sambata si duminica) la ora 04:59 - 05:00 isi pornesc motoarele sa se incalzeasca (iarna si mai devreme, de pe la ora 04:00, ce ziceam mai sus e valabil primavara/vara/toamna) si incep sa plece pe rand, pana la 05:30 cand pleaca si al patrulea autobuz. Distanta fata de bloc e undeva la maxim 10 metri. Va puteti imagina ce zgomot si trepidatii produc acele autobuze cand tureaza motoarele pentru incalzire si apoi le tureaza cand pleaca pe rand.

Nu ma intereseaza ale cui sunt, au scrise pe ele numele unei firme de transport, dar nici nu stiu cine e persoana care detine, sau cine sunt cei care vin dimineata sa le porneasca (unul din ei cred ca e vecin de bloc, dar nu ne-am intersectat, restul habar nu am cine sunt de unde vin).

Problema mea e ca lucrez in 2-3 schimburi si nu de putine uneori se nimereste ca vreau sa ma pun sa dorm tocmai la ora 04-05 cand ei tureaza mai abitir motoarele autobuzelor inainte sa plece.

Intrebarile mele:
1. Exista vreo lege care reglementeaza ca autobuzele/camioanele pot fi parcate/pornite doar intr-o zona special amenajata, departe de zona rezidentiala de blocuri/locuinte? Daca da, va rog sa imi indicati care e respectiva lege.
2. Sunt sigur ca exista o lege care sa reglementeze nivelul de zgomot/poluare fonica pe timpul noptii. Mi-o puteti va rog frumos indica?

Va intreb aceste lucruri deoarece vreau sa sun la politia locala sa denunt si in cazul in care ar fi...sceptici in privinta reclamatiei mele, sa am "munitie".

Va multumesc frumos pentru rabdare de a citi.
Cel mai recent răspuns: gjo , utilizator 14:59, 24 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Distantele intre parcari vehicule peste 3,5 t le gasiti in Normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei din 04.02.2014
2-Nivelul de zgomot poate fi masurat numai cu baza tehnica pe care o detine exclusiv Garda de mediu
Politia nu detine in dotare nici baza tehnica si nici specialisti care sa efectueze masuratori si sa constate nivelul de zgomot
Multumesc pentru raspuns. Voi face o sesizare la politia locala. In "Normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei" mentionat de dumneavoastra la articolul 3 punctul C am gasit mentionat:

c) spaţii amenajate pentru gararea şi parcarea autovehiculelor populaţiei din zona
respectivă, situate la distanţe de minimum 10 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spaţii este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj cum ar fi autovehicule peste 3,5 tone, autobuze, remorci etc, precum şi realizarea activităţilor de reparaţii şi întreţinere auto;

Din ce imi dau seama, se aplica si in cazul meu.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
qwertyui, utilizator
Buna ziua . Ati reusit sa rezolvati problema ? Doresc sa stiu cum ati procedat , deoarece intampin o situatie asemanatoare .
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2022
gjo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! intampin urmatoarea problema . recent, cineva isi ... gjo gjo Buna ziua! Intampin urmatoarea problema . Recent, cineva isi parcheaza autobuzul vis-a-vis de locuinta mea ( distanta este mai mare de 5 metri , dar sigur ... (vezi toată discuția)
Autobuz parcat vis-a-vis de locuinta gjo gjo Buna ziua! Intampin urmatoarea problema . Recent, cineva isi parcheaza autobuzul vis-a-vis de locuinta mea ( distanta este mai mare de 5 metri , dar sigur ... (vezi toată discuția)
Parcare sub geam Diana_a3 Diana_a3 Buna, am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati.. de curand m-am mutat intr un bloc la parter..iar in spate blocului e plin de masini. nu ma deranjeaza ... (vezi toată discuția)