avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in clasa

Funcţionarii publici aflaţi în concediu pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, in urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, la intoarcerea din acest concediu pot partcipa la concursul pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati?
Am si eu nevoie de evaluarea anuala a performantelor individuale pe ultimii 2 ani calendaristici la fel ca si la promovarea in grad?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lorelora , utilizator 22:16, 19 August 2013
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art. 6
(1) Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art.2 alin.(1) lit. a) au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
...

Art.22
...
(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și art. 6 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

2. Asadar daca particip[area la concurs este conditionata de vechimea in specialitate atunci perioada de concediu crestere copil este vechime in specialitate.
Pentru promovarea in clasa nu aveti nevoie de raportul de evaluare pentru anii precedenti.Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa depuneti o cerere prin care solicitati conducerii sa va aprobe participarea dv. la examenul de promovare in clasa, dupa ce depuneti diploma sau adeverinta care atesta ca sunteti absolventa de studii superioare cu diploma de licenta, pentru a fi analizata in ce priveste profilul postului pe care il ocupati si utilitatea studiilor absolvite. Succes!
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionari publici dupa noua lege alina-daciana alina-daciana Buna ziua Ma intereseaza daca pot sa promovez in 2011 pe consilier principal avand in vedere situatia mea: Am fost incadrata la o institutie publica din 1 ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma reintorc in ccc? Tharyana Tharyana Buna ziua!Am nascut in august 2011 si am optat pentru varianta de a ma intoarce la serviciu inainte de a implini copilul 1 an pentru a beneficia de stimulentul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru mame Robertam Robertam Eu am optat 1an pentru cresterea copilului si dupa 1 an a intervenit o problema in familie si am facut cerere la servici pentru a m-ai sta un an. as dori sa ... (vezi toată discuția)