avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizitare copil dupa divort amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizitare copil dupa divort amiabil

Buna ziua,
In 2011 m-am despartit de sotia mea, avand impreuna la acea data un copil de 8 luni. Despartirea s-a produs exclusiv din dorinta sotiei. Un an de zile am incercat sa restabilesc relatia, dar nu am reusit si in 2012 am divortat, amiabil, la notariat. Ne-am inteles la plata jumate / jumate a cheltuielilor ptr copil si la trei week-end-uri pe luna dreptul meu de vizita ( plus vacante, zile de nastere, sarbatori legale, etc... ). Toate acestea mentionate in acea intelegere, plus o clauza in care , pana la varsta de 10 ani mama sa insoteasca copilul peste tot unde il duc eu. Iubind-o foarte mult in continuare ( despartirea nu s-a produs din cauza noastra, a nici unuia, poate mai degraba din cauza firii ei prea slabe in fata parintilor proprii ). Ideea este ca, doi ani, cat a stat acasa postnatal, totul a fost perfect, ne vedeam foarte des si petreceam foarte mult timp ca o familie, copilul nici nu simtea ca nu sunt " acolo ". Problemele au aparut din momentul in care ea inceput serviciul, unde are un singur week-end pe luna liber. Din acel moment nu am mai vazut baiatul decat cateva ore in acel week-end ( 2-3 ore sambata, 2-3 ore duminica ), inca un week-end, doar duminica 2-3 ore, si uneori accidental in cate o zi in timpul saptamanii. Una peste alta, intr-o luna eu nu stau cu copilul mai mult de 10-15 ore. Banii in schimb ii dau, mult mai mult decat jumatate, concediile le facem toti trei, la munte, la mare, platite de mine, doctorii, medicamentele, laptele praf scutecele sunt platite de mine exclusiv ( a nu se intelege ca-mi pare rau de vreun banut cheltuit ptr. copil ). Intre timp eu mi-am luat apratament, dar nu-l lasa sa doarma la mine, chiar daca nu ma deranjeza sa vina si ea. Intrebarea este, ce sanse am sa castig cat mai mult timp ptr mine si baiatul meu. Mentionez ca am probleme in a duce copilul( nu e de acord ) la bunica lui ( mama mea ), la sora lui mai mare ( fata mea din alta casatorie ), am chitante ptr. toate cheltuielile facute si martori, vecinii din blocul unde sta copilul, care vad de trei ani de zile cum vin cu de toate la copil, cum vin, de cate ori am voie, cu masina si ii iau pe amandoi la plimbare, etc...Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:19, 20 August 2013
Conditiile s-au schimbat; puteti la acest moment sa introduceti o actiune in instanta pentru stabilirea unui nou program de vizita a minorului si, daca considerati ca este cazul, chiar si o stabilire a domiciliului minorului la dvs.
Aveti multe argumente de partea dvs (chiar cele ce le-ati mentionat), aveti dovezi in sensul celor sustinute de dvs si veti putea promova cu succes o actiune in instanta pt modificareea/completarea programului anterior.

Insa v-as sfatui sa incercati o solutionare amiabila a acestor neintelegeri pt ca vad ca exista deschidere din partea dvs si ca sunteti in relatii bune cu fosta sotie.
Totusi, nu confundati relatia cu copilul cu relatia cu fosta sotie, se suprapun cam mult si nu e bine pe termen lung.
Ar trebui sa va intelegeti ca sa luati copilul al dv. atunci cand ea lucreaza in weekenduri. Daca nu, in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita a tatalui dintr-o relatie neoficiala Larisa Moraru Larisa Moraru Buna ziua. De foarte mult timp am cateva intrebari la care nu gasesc raspunsuri, si sper sa ma puteti ajuta sa le obtin. Sunt intr-o relatie de 2 ani cu ... (vezi toată discuția)
Drept de a petrece timp cu copilul Mihai2017 Mihai2017 Buna ziua, Suntem divortati, locuim in orase diferite la distante de aproximativ 300 km si avem un copil de 2 ani. In acest moment nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)