avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de a petrece timp cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de a petrece timp cu copilul

Buna ziua,

Suntem divortati, locuim in orase diferite la distante de aproximativ 300 km si avem un copil de 2 ani.

In acest moment nu a putut fi stabilita o intelegere intre mine si mama lui in ceea ce priveste timpul pe care sa ni-l petrecem singuri, dorinta ei fiind ca eu sa calatoresc de fiecare data cand vreau sa imi vad copilul.

As dori sa stiu ce drepturi am sau pot sa obtin in ceea ce priveste timpul petrecut cu copilul. Imi doresc sa petrec cat mai mult timp liber cu el, fara sa fie prezenta si mama. Pot sa iau copilul la mine fara sa fiu obligat sa o iau si pe mama ? Daca da, cat de lung poate fi acest timp, in care el poate petrece la mine.

Va multumesc
Bună ziua,

Programul de vizitare a fost/va fi stabilit de către instanța de judecată având în vedere, exclusiv, interesul superior al minorului.

Astfel, dacă instanța apreciază că nu este în interesul minorului, la vârsta de 2 ani,să fie despărțit de mama sa pentru o perioadă mai lungă de timp (având în vedere și distanța, mare, de 300 km), va trebui să respectați decizia instanței.

Totuși, această decizie se va baza pe probele administrate în cauză - anchetă socială, proba cu martori, interogatoriu etc., din care va reieși dacă în ce măsură minorul poate petrece timp doar cu dumneavoastră.
Depinde cat de bine va descurcati cu copilul singur.
Oricum daca il luati la domiciliu nu veti lua si mama.
Asta e sigur.

E posibil sa stati cu mama si copilul la domiciliul ei pe timpul vizitei.
Multumesc pentru rapiditatea cu care ati raspuns.

Inteleg situatia cu privire la varsta, 2 ani, totusi exista o varsta minima legala la care pot sa iau copilul de la domiciliul mamei fara ca varsta sa reprezinte o problema ?

Mentionez ca amandoi suntem persoane responsabile, care se gandesc la binele copilului, Din punct de vedere matern nu am ce sa reprosez. Totusi disputa se poarta in jurul faptul ca eu nu pot sa preiau copilul si nu pot sa construiec o relatie cu el doar in weekend.

Din cate inteleg eu, din raspunsul d-voastra, legea nu este clara, va trebui sa apelez la instanta de judecata, si acolo in mod arbitrar se va da o solutie
Mi-e teama ca in instanta sunteti in dezavantaj si nu o sa obtineti ce va doriti, mai multe sanse aveti daca veti incerca sa negociati cu mama.
Incercati o vreme sa va vedeti copilul la domiciliul sau , sa iesiti singuri acolo, in oras, sa nu transportati copilul 600 de km doar ca sa il aveti la domiciliul dvs un wee-end sau o saptamana.

gi-jane2 a scris:


Incercati o vreme sa va vedeti copilul la domiciliul sau , sa iesiti singuri acolo, in oras, sa nu transportati copilul 600 de km doar ca sa il aveti la domiciliul dvs un wee-end sau o saptamana.




fac deja acest lucru de ceva timp. Nu vorbesc de efortul financiar, peste alocatia pe care o acord, dar efortul fizic a inceput sa isi puna amprente asupra mea. Sa plec in fiecare vineri seara, sa calatoresc cate 4-5 ore, ajung sambata noaptea ca duminica sa plec inapoi. Imi afecteaza productivitatea la job, starea de oboseala este accentuata. Asta nu face un bine nimanui. Nici copilului, nici mie.
Insa daca asta e legislatia, nu pot face decat sa fiu la mana si inteligenta emotionala a unui judecator.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Program vizitare minori lilimunteanu lilimunteanu Buna ziua!Am o fetita de 2 ani si jumatate si sunt separat de sotie !Ce program de vizitare pot obtine in cazul unui proces?Ce sanse am ca tata sa imi pot ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor total aberant !!! cornelyu cornelyu Buna Ziua, Va rog, ce parere aveti despre urmatoarea decizie a unei instante in ceea ce priveste programul de vizita cu copilul ? \\" ... dupa urmatorul ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare copil dupa divort amiabil vrobu vrobu Buna ziua, In 2011 m-am despartit de sotia mea, avand impreuna la acea data un copil de 8 luni. Despartirea s-a produs exclusiv din dorinta sotiei. Un an de ... (vezi toată discuția)