avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Produs neconform cumparat de pe mercador
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Produs neconform cumparat de pe mercador

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, deoarece politia considera ca nu este de competenta dansilor: am achizitionat o drujba ( sotul meu, mai precis) de pe mercador.ro. Din descrierea si fotografiile atasate la anunt, discutiile purtate pe site, pe mail si cele telefonice, reiesea ca drujba este marca Stihl si ca produsul este nou (nu a fost utilizat niciodata). Zis si facut: prin intermediul Mercador, am comandat produsul, insa dupa ce l-am primit prin posta Fan Courier, am constat diferente majore intre produsul descris si comandat ca atare si cel primit, adica:
- drujba nu este originala (forma fizica nu corespunde unei drujbe Stihl, nu exista inscrisuri Stihl, etichetele/autocolantele fiind contrafacute sau decupate de pe alte produse Stihl );
- a fost folosita si reconditionata ( multiple componente noi care nu au nicio legatura cu piesele originale Stihl);
- nu exista nicio eticheta pe care sa fie mentionate data fabricatiei, serie si numar produs, provenienta, caracteristici, asa cum ar trebui sa existe pe orice alt produs original.
Pot proba cele descrise mai sus prin anuntul original si discutiile purtate cu vanzatorul pe mercador.ro, discutiile purtate pe mail sau cele telefonice prin care am incercat solutionarea amiabila cu acest vanzator.
Multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: silviu3marian , utilizator 11:46, 13 Septembrie 2013
Sunt o multime de asemenea persoane. Dar si ca dvs sunt multi ...@lacran. Care credeti ca lucrurile sunt chiar cum par a fi. cel ce vindea stia ca coletu nu va fi desfacut pana nu achitati suma la fan curier. Coletul a fost pus cu ramburs. Vanzatorul stia ca nu puteti despacheta coletul decat dupa ce faceti plata. Societatile de curierat ar trebui sa aiba obligatoriu o clauza de VALIDARE A CONTINUTULUI. Astfel incat sa il poti desface inainte de plata si apoi sa refuzi sa platesti daca nu iti convine.

Am mai pus problema asta intr-un post pe avocatnet. Bai Fan Curier daca in colet ar fi o bomba care bubuie la un soc mai mare, sau ar fi antra_x, nu mori nevinovat ma cap sec de sofer distribuitor????

Iata o alta HIBA de data asta a Postei romane. Primesc un fluturas din ala cum ca am o recomandata la posta. NU scrie de unde e , doar ca e recomandata. Deci nu am dreptul sa stiu.Ca daca stiam puteam sa decid daca ma duc sa o iau sau nu , si asta ma scutea de un drum in plus.OK, ma duc. Intreb acolo la ghiseu. VREAU DOAR SA O VAD.AM DREPTUL ASTA NU???? Era de la o societate care nu ma interesa. Fara sa o desfac i-am dat-o inapoi celei de la ghiseu si i-am zis : "Daca ati fi scris pe fluturasu ala de la cine era, m-ati fi scutit de un drum. Poftiti , o puteti returna. Nu ma intereseaza."

Acum cred ca intelegeti unde bat. Mercador e doar un site de anunturi. Si eu pot sa dau anunt ca vand statuiete din aur. Apoi le impachetez le trimit si EROARE. ele sunt din bronz. Ce vine are mercador aici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert electronic porada porada In cazul unor cumparaturi pe internet de la magazine virtuale, trebuie sa achiti coletul cu plata ramburs inainte de a avea posibilitatea de a vedea marfa. In ... (vezi toată discuția)
Contract la distanta Mihaela Enache Mihaela Enache Am facut greseala sa cumpar un produs de pe un site de electrocasnice. Am primit un produs cu vicii serioase. E vorba de un aparat de masaj de tipul relax and ... (vezi toată discuția)
Returnare produs electronic cumparat Mihai223 Mihai223 Am cumparat online un TV, am platit, l-am primit si vreau sa-l returnez si sa primesc banii cash inapoi. Stiu ca legislatia romaneasca permite acest lucru in ... (vezi toată discuția)