avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legislatie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legislatie rutiera

in ultimul timp au aparut autoturisme cu numar galben pe care scrie un numar si numele comunei care a emis acest numar aceste autoturisme circula fara asigurare RCA si fara inspectie tehnica (ITP) oare este corect ca sa circule pe un drum public si daca provoaca un accident cum vor raspunde in fata legii daca au dreptul sa circule in aceste conditii
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:12, 18 August 2013
Vehiculele care au numere galbene sunt inregistrate la primarii si trebuie sa detina o asigurare obligatorie RCA.
De asemenea si acestea se supun inspectiei tehnice periodice.

OUG195
Art.76. - (1) Vehiculele înmatriculate sau înregistrate, cu excepţia celor cu tracţiune animală, care circulă pe drumurile publice, trebuie să aibă asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie auto inmatriculate primarie ariana03 ariana03 Buna ziua, as dori sa stiu daca exista ceva prevederi legale actuale, prin care sa existe obligativitatea autovehiculelor inregistrate la primarie de a avea ... (vezi toată discuția)
As vrea sa achizitionez un autoturism mai vechi si apoi sa il ... danutza33 danutza33 E posibil sa cumpar un auto mai vechi si apoi sa il revand pentru un mic profit, fara a plati RCA si impozit pe el pana il revand? Daca platesc cele de mai sus ... (vezi toată discuția)
Rca moped bugsbunny_ro bugsbunny_ro Buna, as dori sa stiu daca legea prevede asigurare RCA pentru mopede. Am fost oprit in trafic, iar Politia mi-a solicitat asa ceva ... nu aveam si am ... (vezi toată discuția)