avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se stabileste gradul de rudenie între veri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se stabileste gradul de rudenie între veri

Eu sunt văr de gr.I cu persoana A. Fiica acesteia ”B” are la rândul ei o fiică”C”.
Ce grad de rudenie este între fiul meu și persoana ”C”
Cel mai recent răspuns: Andressa90 , utilizator 10:43, 13 Decembrie 2016
juridic vorbind sunteti colateral descendent din ascendentul lui A
descendentii lui A, respectiv B, C etc etc au drepturile lasate de autorul dvs comun
evident exercitate in conditiile legii

altfel, fiul dvs pare unchiul lui c, verisor bun cu b
Fiul dumneavoastră şi C sunt rude de gradul VII.

Număraţi rudele în linie dreaptă pînă la ascendentul comun (bunicii dumneavoastră) şi apoi de la ascendentul comun pînă la C. Dacă ar fi să le dăm nume, fiul ar fi un fel de unchi de văr de-al doilea al lui C.

Dacă va fi existînd un astfel de unchi de văr de-al doilea în nomenclator. :hm:
acum nu fi rau
eu am zis ca varul de-al 2-lea B e in nomenclatorul de care stii
nu-i asa ca fratele tatalui dvs va era unchi "de var":D
Mulțumesc mult.=D>
Sunt si eu curioasa ce grad de rudenie eate intre mine si un baiat.daca stra-bunica mea este vara primara cu stra-bunicul lui.multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradul 4 de rudenie catalinbanita catalinbanita Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine... si sa imi raspundeti punctual. 1. Sotiile a doi frati se incadreaza in ``rude pana la gradul 4``? 2. Daca ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre rude indepartate utilizator666 utilizator666 Am o singura intrebare. Este posibila casatoria dintre doua persoane ai caror strabunicii au fost frati, avand in vedere ca persoanele poarta acelas nume. Ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabrielamichell gabrielamichell sunt var de al doilea cu decedatul ,nu are mostenitori ,mostenirea este din batrani,decedatul are certificat de mostenire ,pot deschide succesiunea dupa 1 de ... (vezi toată discuția)