avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Custode al bunurilor rezultate din executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Custode al bunurilor rezultate din executarea silita

Buna ziua,

As avea o rugaminte la Dvs. intrucat am incercat mai multe pareri din partea unor executori sau avocati si parerile sunt impartite.
Speta: in urma unei executari, debitorul refuza sa-si ia bunurile si executorul mi le incredinteaza printr-un proces verbal de custodie(fara sa le stabileasca o valoare, doar le-a enumerat), fara a mentiona in procesul verbal o data limita pana la care bunurile raman in posesia mea, precum si fara a mentiona un tarif pe zi de depozitare a acestor bunuri.
Procesul verbal de executie intocmit de executor este semnat de mine in calitate de creditor si custode, de debitori si de reprezentantii politiei care au asistat la evacuare.
Acum, debitorul refuza sa-si ridice bunurile din imobilul meu.Am fost contactat de rude sau prieteni ai debitorului, care mi-au sugerta sa le dau lor bunurile, lucru care am refuzat sa-l fac.
Cum as putea sa stabilesc o taxa de depozitare a acestor bunuri, astfel incat sa-i determin de debitori fie sa-si ridice bunurile de la mine din locuinta, fie sa-mi insusesc bunurile lor, dupa ce contravaloarea depozitarii depaseste valoarea bunurilor depozitate?
Desi nu au solicitat bunurile, debitorii ar putea sa ma acuze de ceva inventat?(probabil de abuz de incredere!)
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 17:02, 18 Decembrie 2009
art. 371 indice 7 Cod proc civ- cheltuieli de executare
art. 421 Cod proc civ- remuneratia custodelui
Da, la cheltuieli de executare intra si cele pe care le-ati avansat , si care trebuie sa le recuperati!
Multumesc pentru raspuns insa as mai avea o rugaminte.
Se poate sa imi spuneti unde as putea sa gasesc sau articole de lege din care sa reiasa ca executorul judecatoresc poate sa scoata la licitatie bunurile aflate in imobilul care a fost executat? Scoaterea la licitatie s-ar face pentru recuperarea sumelor care reies din procesul verbal de cheltuieli cu dosarul de executare.

Va multumesc pentru ajutor (toti ziceau ca raman cu bunurile pe cap) si astept un raspuns de la Dumneavoastra!
Solicitati sechestrarea bunurilor lasate in custodie(urmarirea lor) in vederea recuperarii cheltuielilor de executare, si ulterior vanzarea lor, conform intregului cap II cartea 5 Cod procedura civ.
Solicitarea trebuie sa o fac catre executor sau trebuie sa ma duc la un avocat si sa dau in judecata debitorul?
Pe baza procesului verbal de cheltuieli executorul solicita la instanta urmarirea bunurilor gasite in imobil si luate de mine in custodie? (procedura e ca la "Incuviintarea de executare silita" ?).

Multumesc!
nu, nu, in cadrul aceluiasi dosar de executare Pv de cheltuieli este titlu executoriu alatuir de cel prin care se dispune evacuare. Inainteaza cerere la executor prin care soliciti recuperarea cheltuielilor prin urmarirea bunurilor de bitrului lasate in custodie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare anton grigore anton grigore Dintr-un imobil se face evacuarea a 2 familii. A existat proces de evacuare dus pana la capat cu obtinerea hotararii judecatoresti definitive si ... (vezi toată discuția)
Este corect ? glo glo am apelat la un executor judecatoresc sa execute un titlu executoriu. de mai bine de un an d zile nu a executat 1300 lei. este vorba de drepturi slariale. acum ... (vezi toată discuția)
Executare silita directa mvio79 mvio79 buna seara, am si eu o intrebare sau mai degraba nevoia de o lamurire : printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila data intr-o cerere - ordonanta ... (vezi toată discuția)