avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Drept de munca in Germania-cetatean non-european
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Drept de munca in Germania-cetatean non-european

Buna seara.Spuneti-mi va rog daca un cetatean non-european,care detine carte de rezidenta pentru membrii de familie,valabila5 ani,are drept de munca in Germania si daca i se poate face contract de munca pe o perioada de 3 luni,ca muncitor sezonier?Multumesc foarte mult.
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
niculina25, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:13, 21 August 2013
„(8) Pe durata suspendării aplicării articolelor 1 - 6 din Regulamentul (CEE) nr. 1612/68 în temeiul alineatelor (2) - (5) şi (7) de mai sus, în ceea ce priveşte dreptul membrilor familiilor lucrătorilor de a accede la un loc de muncă, se aplică articolul 23 din Directiva 2004/38/CE în România cu privire la resortisanţii actualelor state membre şi în actualele state membre cu privire la resortisanţii români, în următoarele condiţii:

— soţul unui lucrător şi descendenţii acestora care nu depăşesc vârsta de 21 de ani sau care se află în întreţinerea acestora, care locuiesc legal împreună cu lucrătorul pe teritoriul unui stat membru la data aderării, beneficiază, după aderare, de acces imediat pe piaţa forţei de muncă din acel stat membru. Această dispoziţie nu se aplică membrilor familiei unui lucrător care a fost admis legal pe piaţa forţei de muncă din acel stat membru pentru o perioadă de mai puţin de 12 luni;
— soţul unui lucrător şi descendenţii acestora care nu depăşesc vârsta de 21 de ani sau care se află în întreţinerea acestora, care locuiesc legal împreună cu lucrătorul pe teritoriul unui stat membru la o dată ulterioară aderării, dar în cursul perioadei de aplicare a dispoziţiilor tranzitorii stabilite mai sus, beneficiază de acces pe piaţa forţei de muncă din respectivul stat membru în cazul în care au locuit în acel stat membru cel puţin optsprezece luni sau din al treilea an după data aderării, oricare din aceste date intervine prima în ordine cronologică.

Aceste dispoziţii nu aduc atingere măsurilor mai favorabile, indiferent dacă acestea sunt de drept intern sau rezultă din acorduri bilaterale.”
—Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, ANEXA VII. Lista menţionată la articolul 20 din protocol: măsuri tranzitorii, România

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator - cetatean strain clls clls Care sunt in conditiile in care un cetatean strain poate fi angajat ca administrator al unei societati in Romania? Am inteles ca nu este necesara obtinerea ... (vezi toată discuția)
Permis european de munca asdre asdre Buna ziua Imi poate spune cineva de ce este nevoie pentru a obtine permis de munca european?M-ar interesa pentru Anglia in particular,ce este nevoie pentru a ... (vezi toată discuția)
Permis de munca ifrimcristina ifrimcristina poate cineva sa imi comunice ce se va intampla in 2007 dupa aderarea in UE cu permisele d emunca pentru cetatenii straini, vor mai exista acestea, daca nu ... (vezi toată discuția)