avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

daca gasesc de lucru inainte de terminarea celor 2 ani de CCC pot beneficia de indemnizatia de 500 lei/ luna pana la terminarea celor 2 ani ? mentionez ca am optat pt a sta 2 ani in CCC si am 1 si 6 luni de CCC.........
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
edyflo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:10, 20 August 2013
dupa cele 12 luni de CIM nu se acorda o alta transa de somaj (adica de la 1 la 9 la 12 luni etc)? de ce ziceti ca se reia vechiul somaj? practic somajul se da dupa un an de muca...
Dar, dupa terminarea CCC nu se acorda somaj?
edyflo, utilizator
1. Dvs. ati spus:
...]mentionez ca am intrat in CCC din somaj pt absolventi. ce drepturi am daca accept postul in cazul asta?...

2. - Adica atunci cand ati solicitat CCC erati in somaj.
- In aceasta situatie se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa ce se termina CCC.

3. - Daca intre timp incheiati un CIM pe perioada nedeterminata atunci inceteaza perioada de somaj.
- Pentru a beneficia apoi iar de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti 12 luni stagiu de cotizare in ultimele 24 de luni.

4. - Daca dupa CCC reveniti in somaj si incheiati un CIM pe perioada pana in 12 luni atunci se intampla asa cum am spus in raspunsul precedent: se suspenda plata indemnziatiei de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
eu speram sa intu in somaj dupa 2 ani de CCC. desi am obtinut post ma gadisem sa refuz daca as fi intrat 9 luni in somaj dupa CCC. multumesc pt raspunsuri ... as fi ramas fara serviciu (desi am dat concurs de titularizare) si fara somaj (dupa ce terminam si cele 6 luni de CCC - cat mai am) ... practic mai aveam numai o luna somaj ... fiind vorba de repunere in plata.........de asta am intrebat daca se acorda somaj dupa CCC ... PT CA AS FI VRUT SA RENUNT LA POST ( numai daca as fi primit o noua transa de somaj, dar daca e vorba de repunere in plata nu e bine asa)//////
multumesc! o zi buna!
1. Dvs. ati intrat in somaj ca absolvent.

2. Ca sa beneficiati acum iar de somaj, ca salariat concediat, trebuie sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ma intorc din ccc mai devreme la serviciu dorisk dorisk Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si intoarcerea la munca maria85maria maria85maria Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca am intrat in CCC pe 2 ani, iar acum mi s-a ivit un alt loc de munca sa ma angajez, mai pot beneficia si de indemnizatie ... (vezi toată discuția)