avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul CAS concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul CAS concediu medical

Buna ziua
Pentru un salariat angajat la o societate cu norma intreaga si la o a doua societate cu 1 ora/saptamana, va rog sa ma lamuriti cum pot calcula concediul medical pentru a doua societate.
Dupa calculul indemnizatiei de concediu medical, a reiesit pentru luna iulie o suma de 60 ron. Avand in vedere ca cas-ul angajat este in valoare de 82 ron (2223 x 35% x 10.5%)....inseamna ca salariatul vine cu bani de acasa pentru plata acestuia??? Si nu primeste nici un ban pentru acea luna??

Daca gresesc eu la modul de calcul, va rog sa ma corectati

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:10, 20 August 2013
Cred ca nu ati calculat bine media zilnica. Conform normelor de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 73
(1) Media zilnicã a bazei de calcul a indemnizaţiilor de asigurãri sociale de sãnãtate se determinã ca raport între suma veniturilor realizate în ultimele 6 luni, pe baza cãrora s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, şi numãrul total de zile pentru care s-a achitat contribuţia în aceastã perioadã, astfel:
Mzbci = Σ V: NTZ,
în care:
Mzbci = media zilnicã a bazei de calcul a indemnizaţiilor;
SUMÃ V = suma veniturilor din ultimele 6 luni, pe baza cãrora s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii;
NTZ = numãrul total de zile lucrate din ultimele 6 luni, pe baza cãrora s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.


In cazul angajatului dvs. 1 ora lucrata pe saptamana se considera 1 zi lucrata, deci intr-o luna poate avea 4 sau 5 zile lucrate.

Probabil ca NTZ = 4 zile/luna x 6 luni = 24 zile (in cazul in care in cele 6 luni nu e vreuna cu 5 saptamani).

Refaceti calculul si reveniti cu informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul ind pt maternitate fifi58 fifi58 o persoana are 2 locuri de munca fiecare cu 8/zi la al 2-lea loc de munca este angajata nu mai din septembrie 2016 Cum se calculeaza la al 2-lea loc de m ... (vezi toată discuția)
Determinare baza de calcul concediu medical iliemariandaniel iliemariandaniel Cum se determina baza de calcul pentru indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca in situatia in care angajatul a avut mai multe contracte de munca la ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediul medical 01 iulyiuly04 iulyiuly04 SUNT IN CONCEDIU MEDICAL DE PE DATA DE 26 IUNIE...SI AM CONTINUAT LUNA IULIE RESPECTIV AUGUST.PE LUNA IUNIE AM LUAT SALARIU IN JURUL LA 1000 DE LEI,PE LUNA ... (vezi toată discuția)