avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract imprumut persoana fizica-societate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract imprumut persoana fizica-societate

In cazul unui contract de imprumut (suma de bani) intre o persoana fizica(creditor) si un srl (debitor) este necesara autentificarea acestuia la notar? Se poate incheia un simplu contract de imprumut fara a se mai merge la notar?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:05, 20 August 2013
Se poate incheia valabil, doar ca nu este titlu executoriu. Daca creditorul este si asociatul SRL-ului respectiv si este astfel sigur ca va primi banii inapoi, se poateincheia doar sub semnatura privata. Daca nu sunteti sigur ca va fi restituit, musai in forma autentica.
daca inscrisului sub semnatura privata ii dati data certa constituie titlu executoriu in cond art 2157 si 2165 CC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Titlul executoriu apeiron2 apeiron2 Rog sa ma ajute cineva. Am incheiat un contract de imprumut de consumatie( o suma de bani) sub semnatura privata . Ce sanse am sa-mi recuperez banii.Acest ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut incheiat sub semnatura privata cu incheiere de data certa data de avocat DanyD DanyD Contractul de imprumut incheiat sub semnatura privata cu data certa prin Incheiere de atestare avocatiala ( cf.art. 3 alin. 1, lit. c Din L: 51/1995, ... (vezi toată discuția)