avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de imprumut incheiat sub semnatura privata cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de imprumut incheiat sub semnatura privata cu Incheiere de data certa data de avocat

Contractul de imprumut incheiat sub semnatura privata cu data certa prin Incheiere de atestare avocatiala ( cf.art. 3 alin. 1, lit. c Din L: 51/1995, constituie titlu executoriu?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:02, 13 Ianuarie 2014
Contractul de imprumut sub semnatura privata cu data certa constituie titlu executoriu in conditiile art 2 157 Cod civil.
Si potrivit art. 2165 cod civil care se refera la imprumut de consumatie (sume de bani).
Contractul incheiat la avocat nu constituie titlu executoriu.
Daca doriti sa aveti titlu executoriu trebuie sa mergeti la notar.

Contractul de imprumut incheiat in fata avocatului are doar avantajul ca in caz de proces veti reusi sa faceti dovada fara dubiu in fata instantei de judecata decat daca incheiati un contract de imprumut aiurea.

La avocat se incheie contractul atunci cand partile contractante au incredere una in alta si nu este nevoie sa se achite sume mai mari de bani la notar.
Dar, exista riscul sa deschideti proces si atunci tot se vor cheltui niste bani cu taxa de timbru judiciar.
Pai art. 2165 cod civ. si art. 2157 spune ca un asemenea contract sub semnatura privata cu data certa facut la avocat, constituie titlu executoriu.
Contractul de imprumut incheiat sub semnatura privata cu data certa constituie titlu executoriu conform NCC. Cele incheiat la notar sunt si ele titlu executoriu in baza CC si al art 101 din legea notarilor publici si a activitatii notariale republicata.

Alte discuții în legătură

Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Titlul executoriu apeiron2 apeiron2 Rog sa ma ajute cineva. Am incheiat un contract de imprumut de consumatie( o suma de bani) sub semnatura privata . Ce sanse am sa-mi recuperez banii.Acest ... (vezi toată discuția)
Imprumut -cum sa am siguranta ca il recuperez ? marysimo marysimo Doresc sa imprumut o suma de bani mai maricica unei rude apropiate, dar nu doresc sa raman descoperita. Cum pot sa-l imprumut iar in acelasi timp sa fiu ... (vezi toată discuția)