avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită BO avalizat, debitoare in insolventa
Discuție deschisă în Executare silită

BO avalizat, debitoare in insolventa

Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie:
Am incheiat un contract de antrepriza cu o societate, iar plata pretului a fost garantat cu un BO avalizat de catre o persoana fizica. Bineinteles ca societatea respectiva a intarziat cu plata, iar cand am incercat sa recuperam banii cu BO avalizat, s-a constatat ca nu exista disponibil in banca. Intre timp, s-a dispus intrarea debitoarei, in insolventa.
Intrebarea este: Mai putem executa silit BO, in conditiile in care acesta a fost avalizat de catre o persoana fizica in numele societatii?
Cel mai recent răspuns: Andr33agav , utilizator 12:33, 20 August 2013
In acesta situatie, va puteti inscrie la masa credala a societatii debitoare si puteti cere executarea silita a avalistului - persoana fizica.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Madalina Pascu, Avocat
Buna ziua,
Sigur ca da, puteti executa silit avalistul si in plus sa va inscrieti si la masa credala in procedura de faliment a emitentului.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa vasioanaro vasioanaro daca o societate este in insolventa, se pote executa biletil la ordin emis de societate si avalizat de administrator in calitate de persoana fizica? (vezi toată discuția)
Executare silita avalist bilet la ordin gabrieladina gabrieladina O societate comerciala emitenta a unui bilet la ordin avalizat in nume personal de administatorul societatii, intra in insolventa. Dupa deschiderea procedurii, ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin mary_stoica mary_stoica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: dupa intrarea societatii in insolventa, un furnizor a completat biletul la ordin lasat ca garantie, bilet avalizat ... (vezi toată discuția)