avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare bilet la ordin
Discuție deschisă în Executare silită

executare bilet la ordin

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: dupa intrarea societatii in insolventa, un furnizor a completat biletul la ordin lasat ca garantie, bilet avalizat de administrator si l-a introdus la plata fara sa ni se comunice. BO a fost refuzat. A mers cu el la executor care in baza titlului executoriu BO, ne trimite somatie de achitare a sumei de plata, iar in caz de neplata sa procedeze la executarea silita. Ce pot face sa contest aceasta somatie? Si sub ce forma?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 20:22, 16 Iunie 2010
intrarea in insolventa suspenda executarea silita initiata de executor.. creditorul se poate inscrie la masa credala daca e bine sfatuit.. dvs faceti contestatie sid epuneti dovada intrarii in insolventa sau faliment
va multumesc.
da in ceea ce priveste administratorul, avalistul biletului la ordin?
Actiunile care se suspenda sunt cele pornite impotriva debitorului principal. Biletul la ordin este o obligatie individuala, asa ca nu se va suspenda. Puteti contesata executarea silita, pe cale dreptului comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)
Executarea silita stati laura stati laura Buna ziua, eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care ... (vezi toată discuția)