avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata contributiilor pentru vechime pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata contributiilor pentru vechime pensie

Buna ziua,
in decembrie termin indemnizatia de crestere a copilului si am o problema. daca nu ma angajez dupa aceasta perioada pot sa imi platesc eu contributiile ca sa-mi mearga vechimea? pt un salariu minim cat treb sa platesc?
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 28 August 2013
Nu se poate plati retroactiv. Exista o singura solutie, dar prezinta anumite riscuri.
Fiti dragut si spuneti-mi care ar fi acea solutie, referitor doar la vechime in munca nu si contributii pentru sanatate,etc
Potrivit art.16 (4) C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Asadar, solutia este incheierea retroactiva a unui c.i.m., sub riscul sanctionarii contraventionale a angajatorului respectiv de catre institutiile abilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati contributii fara cim toareanelia toareanelia Persoana 30 ani nu are loc de munca , poate sa faca contract cu Casa de pensii si Casa de sanatate pentru a platii contributii si care este suma minima ce ... (vezi toată discuția)
Asigurari sanatate daniella28 daniella28 buna ziua,mai multi ani am fost coasigurat cu sotul dar divortam si nu am acum servici.in acest caz ce fac,cum platesc asigurari,cum mai benficiez de servicii ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru pensie, somaj si sanatate magdalena1957 magdalena1957 As dori sa stiu cum as putea plati asigurarile la sanatate,somaj si pensie daca nu am carte de munca la nici o firma.Se pot plati toate intr-un singur loc si ... (vezi toată discuția)