avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reactivare firma inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reactivare firma inactiva

Buna ziua,
Problema mea e urmatoarea: am o firma deschisa in judetul X1 in anul 2004, fara sa fi avut vreodata activitate. Acum vreau sa incep o activitate dar locuiesc in judetul X2 M-am interesat si am aflat ca firma e declarata de ANAF-inactiva. Avand in vedere ca in acesti ultimi ani a intervenit acel impozit forfetar, mi s-a comunicat ca trebuie sa depun declaratii fiscale cu acel impozit forfetar, dupa care se va putea sa fie trecuta firma activa. Pentru aducerea la zi a situatie fiscale a firmei, ma prezint la ANAF in judetul X1, care sant pasii de urmat ,trebuie achitata intai datoria,
la ce trebuie sa ma astept?
Pentru a schimba sediul social in judetul X2-care sant pasii de urmat?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 20:10, 20 August 2013
- se depun toate declaratiile restante
- se platesc amenzile pentru nedepunerea lor
- se platesc toate celelalte datorii (impozite, etc)
- mai mult ca sigur va fi un control anaf prin care sa se convinga ca firma functioneaza la sediul social declarat
- dupa reactivare, se face cerere de radiere fapte din cazier fiscal, atat pt firma cat si pt asociati/administratori.
Firma nu se mai afla la vechiul sediu declarat.Asta si era o alta intrebare:cum procedez pentru a-mi muta sediul in judetul in care locuiesc acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am rugamintea sa ma ajutati. am fost administrator ... Ana.stefanescu78@gmail.com Ana.stefanescu78@gmail.com Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost administrator intr-un SRL care din 2012 nu a mai depus declaratii si care nu a mai avut activitate. In 2015 ... (vezi toată discuția)