avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Pot sa deduc cheltuiala cu MBA?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Pot sa deduc cheltuiala cu MBA?

Buna ziua.
Am o firma de consultanta pentru afaceri si mangement nou infiintata si as dori sa inregistrez pe firma cheltuiala efectuata cu un MBA in Anglia, in suma de 2370 lire.
Poate fi considerat MBA-ul pregatire profesionala?
Se poate inregista o astfel de cheltuiala efectuata de catre administratorul firmei? Este deductibila la impozitul pe profit?

Multumesc anticipat
documentele justificative trebuie sa fie emise pe numele societatii pentru a putea inregistra cheltuiala in contabilitate, sa fie justificat in vederea realizarii obiectului de activitate, sa fie aferente unor venituri...Poti indeplini aceste conditii? pregatirea profesionala este in legatura cu salariatii societatii ca factor de productie (factor aducator de venituri). Ai calitate de salariat? Greu oricum de facut separarea intre calitatea de asociat si salariat.
sa le decontezi asociatului daca documentele sunt emise pe numele acestuia? n-as proceda astfel...poate fi interpretat ca s-a folosit creditul societatii in favoarea asociatului in conditiile in care oricum nu ar fi deductibile

Concluzie: daca ai chitanta pe societate poti sa inregistrezi cheltuiala, dar o vad nedeductibila...daca nu ai document emis catre societate, nu as inregistra cheltuiala pe societate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pe numele salariatului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Un salariat face cursuri de engleza si i-a fost intocmita factura pe numele lui, nu al firmei, factura nu contine tva. Pot sa o inreg. in ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli cursuri mba contabilitate.n contabilitate.n Firma este platitoare de impozit pe profit. Societatea doreste sa achite pentru unul din membrii din comitetul director cursuri MBA organizate in Romania de o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile avocati AvFM AvFM Buna seara! Din cate cunosc eu, nicaieri in legislatie nu sunt enumerate cheltuielile deductibile ale unui cabinet de avocatura. Din experienta ... (vezi toată discuția)