avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate cheltuieli cursuri MBA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate cheltuieli cursuri MBA

Firma este platitoare de impozit pe profit. Societatea doreste sa achite pentru unul din membrii din comitetul director cursuri MBA organizate in Romania de o Universitate din afara.Durata programului este de 19 luni.Intrebarea care apare este daca cheltuiala e sau nu una deductibila, conform art. 25 Codul fiscal si art. 13 (1) lit. e) din norme e) cheltuielile pentru perfectionarea managementului.
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 17:24, 29 Iulie 2019
Buna ziua,

Conform art. 76 alin. (4) lit. p) si art. 142 lit. n) din Codul fiscal, nu sunt venituri impozabile si nu sunt taxate cu contributii sociale cheltuielile efectuate de angajatori/platitori pentru pregatirea profesionala si perfectionarea angajatilor, administratorilor stabiliti potrivit actului constitutiv, contractului de administrare/mandat si directorilor care isi desfasoara activitatea in baza contractului de mandat potrivit legii, astfel cum este prevazut in raporturile juridice respective, pregatire legata de activitatea desfasurata de persoanele respective pentru angajator/platitor.

Astfel, administratorul/directorul pot beneficia de formare profesionala daca aceasta are legatura cu activitatea desfasurata pentru societate, activitate ce este prevazuta de contractul de mandat.

Formarea profesionala mentionata anterior trebuie insa realizata de furnizori de servicii de pregatire profesionala acreditati, nu orice furnizori. In caz contrar, cheltuiala cu acele cursuri reprezinta avantaj in natura, taxabil la nivel de salariat si ,de asemenea, numai in masura in care cheltuiala e in scopul activitatii firmei, e si cheltuiala deductibila.
Cursurile MBA reprezinta asadar avantaj in natura si cheltuiala deductibila daca vizeaza perfectionarea managementului in legatura cu activitatea firmei.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cursuri - din profit, sau doar cheltuiala deductibila ? adriantemax adriantemax Voi urma niste cursuri de 1500 ron. Am citit pe siteul CNFPA o institutie care autorizeaza furnizorii de cursuri, faptul ca se poate deduce pregatirea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu formarea profesionala adinozaur1 adinozaur1 Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: Cheltuielile cu formarea profesionala pentru un angajat (de fapt este o taxa pentru sustinere a unui examen), ... (vezi toată discuția)
Inregistrere studii cu formare profesionala m31 m31 Buna ziua! Sunt salariata cu contract de munca partial 4h iar patronul meu ma trimite sa fac un masterat in comunicare manageriala si resurse umane deoarece ... (vezi toată discuția)