avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Scutire de la plata taxei judiciare de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Scutire de la plata taxei judiciare de timbru

vreau sa o chem in judecata pe mama vitrega , (dupa ce am fost si la mediator si nu a venit ).X-(

As vrea sa stiu daca pot fi scutit de "taxa judiciara de timbru" ( sau cum se cheama ) precizez ca nu am loc de munca si nici un fel de ajutor social , si nu mai am nici locuinta , pentru ca dupa decesul tatalui nu mi s-a permis sa mai intru in casa unde am locuit si am adresa din buletin. :((

Cum sa procedez sau ce cereri sa fac, cand si cu cat timp inainte de inceperea procesului pentru a fi scutit sau pentru esalonare de taxa de timbru judiciar ?

Ce acte imi trebuie sa prezint de la ce institutie a statului pentru a dovedi ca nu am nici un venit si nici locuinta ? :sorry:


va multumesc anticipat =D>
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 13:29, 23 August 2013
Da este o lege care stipuleaza acest lucru ,trebuie sa faci cerere un acest sens la judecatorie odata cu actiunea (cerere separata pentru ca se judeca separat si inaintea actiunii).Dar succesiune dupa tata ati facut?Sau casa nu era bun propriu al parintilor?Daca vrei sfaturi da mai multe detalii.
Despre ce fel de actiune vorbim? Ca sa stim daca exista obligatia achitarii taxei de timbru.

In principiu, daca nu realizati venituri puteti solicita ajutor public judiciar sub forma scutirii de la plata taxelor de timbru, printr-o cerere adresata instantei de judecata si insotita de acte doveditoare
vorbim de succesiune dupa decesul tatalui ,
ce acte ar trebui sa duc la judecatorie ca sa dovedesc ca nu am venituri si sa fiu scutit de taxa ?de la ce institutii a statului ?
Adeverinta de la finante cu veniturile(se da si daca nu ai venit), declaratie notariala ca nu ai venit, adeverinta de la primarie ca nu ai teren(sau ai putin si nu poti sa te intretii din lucrul lui) ar fi bine sa mergi la un avocat cu actele care le ai si iti spune dansul ce trebuie facut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ancatimbus ancatimbus Fiul unei persoane decedate(respectiv-TATAL),poate da in judecata pe mama vitrega pentru impartirea mostenirii dupa cativa ani de la decesul tatalui ? Cei ... (vezi toată discuția)
proces pentru succesiune si partaj signora signora proces pentru succesiune si partaj Buna ziua! Cum se intocmeste un dosar la judecatoria in circumscriptia careia s-a aflat ultimul domiciliu al ... (vezi toată discuția)
Procedura instanta civila ContSters228395 ContSters228395 Va rog sa ma lamuriti cu privire la procedura ce va trebui urmata in cadrul unui proces civil privind rezolutiune contract vanzare cumparare:am depus la ... (vezi toată discuția)