avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura instanta civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura instanta civila

Va rog sa ma lamuriti cu privire la procedura ce va trebui urmata in cadrul unui proces civil privind rezolutiune contract vanzare cumparare:am depus la instanta cerere de chemare in judecata cu documentele si probele doveditoare in copie cu mentiunea "conform cu originalul".
In citatia emisa de judecatorie pe numele meu este mentionat faptul ca va trebui sa depun la dosar cererea de chemare si actele doveditoare in vederea comunicarii cu paratul plus taxa judiciara de timbru.
In acest caz va rog sa mi spuneti:1.va trebui sa trimit din nou cererea de chemare in judecata cu actele doveditoare dar tot in copie certificata sau in original?
2.Taxa judiciara de timbru pot sa o depun in ziua judecatii sau va trebui sa o depun inainte de termen?
3.daca nu am banii suficienti pt taxa judiciara de timbru,pot sa formulez o cerere accesorie pt a fi scutit de aceasta suma.sau in ce fel de actiune pot sa schimb actiunea in speta pentru a evita plata taxei(ma refer tot in anularea/rezolutiune sau repunerea partilor in situatie anterioara).Mentionez ca actiunea formulata se intemeiaza pe viciu de consimtamant respectiv dolul si priveste un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un autoturism.
Va multumesc mult
Buna ziua!

1. Veti trimite din nou actiunea, cu semnatura in original, iar inscrisurile in sustinere le trimiteti in copii certificate cu originalul;

2. /3. Taxa de timbru se depune, in principiu, o data cu actiunea sau la primul termen de judecata. Daca nu va permiteti aceasta taxa, fie faceti o cerere de ajutor public judiciar, fie o cerere de esalonare a taxei de timbru. Dat fiind obiectul litigiului, nu puteti evita altfel plata taxei de timbru, decat prin scutire, respectiv esalonare.

Succes!
Ati fost citat cu acea mentiune pentru ca actiunea ar fi trebuit sa fie depusa intr-un numar suficient de exemplare (pentru instanta si pentru parat). Fiiind o cerere evaluabila in bani va trebui sa o timbrati la valoare. Fie precizati dvs valoarea si va comunica instanta cat tb sa platiti, fie timbrati dvs direct.

Cert este ca la primul termen de judecata va trebui fie sa aveti taxa de timbru, fie sa formulati cererea de ajutor public judiciar sub forma scutirii de la plata taxelor de timbru, insotita de actele doveditaore ale situatiei dvs financiare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata 119/2007 fany22 fany22 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, cum se timbreaza o actiune pe oug 119/2007? 39 lei + 0,30 lei? fiindca le-am timbrat pe toate asa, si unele se admit, ... (vezi toată discuția)
Cerea de apel cand trebuie depusa taxa de timbru? voinea75 voinea75 Va rog sa-mi spuneti, pana cand trebuie depusa taxa de timbru intr-un apel? Pana la prima infatisare? Pana la primul termen? Care e diderenta intre primul ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar necuvenita Dor77 Dor77 Salut ma confrunt cu o ciudatenie In urma cu 2 ani am inceput un proces pt. dezbaterea unei succesiuni. Dupa aprox 1 luna au fost comunicate catre ... (vezi toată discuția)