avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS si CAS pentru II
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS si CAS pentru II

Sunt intreprindere individuala nu PFA, impozitat in sistem real nu pe norma de venit. In acest caz platesc cass si cas conform venitului real sau raportat la salariul minim ?Merci!
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: sasugorj , utilizator 18:11, 25 August 2013
Conform venitului real dar nu mai putin decat cel raportat la salariul minim
Multumesc!In acest caz inchid si lucrez la negru.Domnii pot alege marul mai mic sau nimic.Daca platesc cass si cas raportat la salariul minim si impart ce ramane la nr de membri ai familiei,pot cere si ajutor social,fiindca sunt sub venitul minim garantat.Traiasca lenea si prost cine plateste.Asta da marire a bazei de impozitare!
~ Conținut șters la cerere ~
la fel si in cazul in care nu realizati mai mult de aprox 9000 lei anual, (veti datora doar CASS 5.5%)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2013
mayer, utilizator
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala sau microintreprindere mariana55_ro mariana55_ro Buna ziua ! sant un tanar de 30 de ani cu o specialitate care mi-ar permite sa-mi fac o intreprindere individuala..eram hotarat sa fac acest lucru ... (vezi toată discuția)
Calcul contributii pfa 2014 andreea_flori andreea_flori Buna seara, Conform legislatiei actuale privind pfa-urile in cazul in care se obtine anual un venit de 30000 ron , spre exemplu care ar fi sumele de datorat ... (vezi toată discuția)
Pfa pt 3 luni - plati la stat moniquesro moniquesro Buna ziua, as vrea sa stiu cateva detalii legate de PFA. Am un contract de munca pt 3 luni de zile pt care as vrea sa imi fac PFA, lucrez in domeniu IT in ... (vezi toată discuția)