In cazul in care unei persoana fizice i s-a aplicat amenda contraventionala pentru parcarea masinii intr-un loc nepermis, dar masina este pe persoana juridica este corecta aplicarea amenzii?
Precizez ca procesul-verbal a fost trimis prin posta,nefiind nimeni la fata locului.
Eu consider ca se poate invoca exceptia lipsei calitatii procesuale pasive. E posibil?
Multumesc.
BUna ,
da dar eu am proces luna asta si contravenientul a platit amenda si apoi am depus plangerea si instanta a acceptat plangerea si acum am al II lea termen pe 31 , asa ca ...
In concluzie poti sa platesti amenda si sa depui si plangerea apoi.
dar daca masina este pe societate de unde au stiut ei ce persoana a parcat masina ca s-a amendeze?putea fi orice persoana angajata la firma respectiva.deci un raspuns concret,va rog..
Buna,
deobicei se trimite adresa catre soc respectiva cu mentiunea, va rugam sa ne comunicati soferul care a condus autoturismului ... in data de ... etc. cu sanctiunea ca dc nu le furnizezi raspunsul seful instituttie sau firmei sa fie amnedat sau tras la raspundere, la adresa asta tu tr sa le raspunzi sa vezi cine conducea masina si sa iei masuri, asupra soferului sa plateasca amenda sau dc vreti contestatie in instanta sau plateste firma.
Depinde de firma , patron etc.