avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna seara,
Vă rog să imi explicati ce inseamnă custodia comuna a unui minor şi daca are vreo implicatie asupra pensiei de intretinere minor?

În ce masura tatii au mai multe drepturi in caz de divort legat de cresterea si educarea copiilor?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:00, 31 August 2013
Daca s-ar pretinde stabilirea domiciliului minorului la tata, mama ar putea avea aceleasi obiectie si anume aceea ca minorul ar ajunge sa nu cunoasca limba maghiara. Din punctul meu de vedere, avand in vedere varsta minorului, vulnerabilitatea argumentului pe ca se mizeaza, sansele de a se stabili domiciliul minorului la tata in acest moment sunt aproape inexistente. Daca tatal doreste sa poata comunica eficient cu minorul are doua solutii: sa invete dansul limba maghiara sau sa determine si sa ajute acel copil sa indrageasca si sa invete limba romana, petrecand timp de calitate cu el, platindu-i niste cursuri in acest sens sau implicandu-se foarte mult in alegerea gradinitei si scolilor pe care le va urma minorul astfel incat acestea sa permita studierea si invatarea limbii romane. O imbunatatire a relatiilor cu mama ar putea ajuta.
A se citi " mama ar putea avea aceeasi obiectie", "vulnerabilitatea argumentului pe care se mizeaza".
Scuze pentru typo.
in general este un demers juridc extrem de greu sa se obtina domiciliul la tata. trebuei proces impecabil iar motivele sa fie solide si in favoarea exclusiva a tatalui.
cat despre limba romana, avand in vedere ca acest copil este cetatean roman si va creste in romania ets elogic ca trebuie sa invete limba romana. altfel nu vad cum va face fata ( doar daca nu ramane izolat intr-un sat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna; domiciliu minori Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Va rog imi spuneti este posibila custodia comuna a copiilor, cu domiciliul la unul dintre parinti? In cazul cand domiciliu copiilor este la mama, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)