avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz recoltare probe biologice

Când se consideră că ai săvârșit infracțiunea de refuz recoltare probe biologice? Când ți-ai exprimat refuzul categoric în fața organului de poliție sau în fața medicului?
Cel mai recent răspuns: Elemer Kadar , Consilier juridic 13:13, 10 Septembrie 2013
Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti probabil incercati sa pareti spiritual.
Incercam sa va ajut cu un sfat, persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată cu un mijloc tehnic certificat ca având o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării probelor biologice sau testării cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, daca acesta refuza savarseste infractiunea prevazuta si pedepsita de art.87 alin.5 din OUG 195/2002.
In functie de valoarea din aer am avut situatii in care am obtinut solutii favorabile in faza de urmarire penala.(asta a fost scopul intrebarii mele)
Fireste ca daca conducatorul auto refuza sa fie testat in aerul expirat dar si sa se supuna recoltarii ne aflam in fata aceleasi infractiuni,iar apararea in aceasta situatie este mai dificila.
Bună ziua,
Mă scuzați poate m-am exprimat greșit. M-am referit la faptul că am avut cazuri în care persoanei i s-a solicitat direct de către polițist să se supună recoltării de probe biologice fără a fi testat în prealabil cu aparat alcooltest, Cel în cauză a refuzat și i s-a întocmit dosar penal conform art.87 alin.5 din OUG 195/2002-R
Doar in situatia in care persoana respectiva a fost implicata intr-un accident de circulatie si au fost victime se merge direct la recoltare.
~ Conținut șters la cerere ~
Am avut caz în care fără să fie implicat într-un accident de circulație întrucât persoana care a condus autoturismul emana un miros puternic de băuturi alcoolice i s-a solicitat de către organele de poliție să se supună recoltării de probe biologice și întrucât aceasta a refuzat i s-a întocmit dosar penal pentru refuz recoltare probe biologice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului caisa.marius caisa.marius am fost oprit de o patrula de politie si in urma testarii cu aparatul alcooltest am fost depistat cu o alcoolemie de 0,46 in aerul expirat neconsumand alcool ... (vezi toată discuția)
Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)