avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt in divort cu sotia.Datorita acestei situatii nu am mai platit de mai mult timp la intretinere acumulind o datorie destul de mare,in momentul de fata fiind somati ca vom fi dati in judecata pentru recuperarea datoriei.Ce as putea face intrucit sotia refuza sa participe cu jumate din suma datorata cu toate ca locuim in aceiasi locuinta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:44, 19 Martie 2009
In urma partajului veti primi dumneavoastra apartamentul? Daca da, atunci ar fi bine sa platiti intretinerea. Sunt datorii comune oricum, si asa vor fi si dupa divort. Puteti folosi chitantele in procesul de partaj.
Este delicat, dar trebuie sa o determinati sa-si plateasca consumurile.Oricum, trebuie platite datoriile pentru a va scuti de alte necazuri si apoi, cand faceti partajarea bunurilor, va "revansati" :rolleyes:
Buna ziua. Sint pe punctul de a divorta de comun acord, dar avem o problema : anul trecut am achizitionat un credit cu ipoteca, in cazul divortului as dori ca apartamentul sa ramana sotului(eu intre timp am fost disponibilizata, si m-am mutat impreuna cu copilul in alt judet , la parinti). Vreau sa stiu cum procedam cu banca? Se refac actele de ipoteca pe baza actului de divort?
Nu poate fi obligata Banca sa renunte la un debitor. Nu se va schimba nimic in contractul de ipoteca. Chiar daca prin partaj, apartamentul va reveni sotului, tot veti fi obligata in solidat cu acesta la plata creditului. Evident ca daca nu se va plati banca isi va indestula o parte din creanta ( ideal ar fi intreaga creanta) din vanzarea imobilului. Daca insa nu se plateste astfel intregul credit, este posibil sa vi se puna poprire pe salariu, sau sa vi se vanda alte bunuri proprii.
In mod ideal, sotul ar trebui sa refinanteze acel credit, dar in conditiile actuale... ma indoiesc sa se poata.
POate o lasati pe mai tarziu, cand creste consumul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - datorii comune diana_sal diana_sal buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. in urma unei casatorii de 7 ani, am divortat de sotul meu la notar. La desfacerea casatoriei nu am facut si ... (vezi toată discuția)
Executare silita sau nu? ioanborza ioanborza buna ziua! sotia are un credit de nevoi personale si va depasi cele 90 de zile in care poate achita rata. intrebarea mea este: urmeaza executarea silita si in ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)