avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfiintare hotarare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfiintare hotarare

Suntem doi frati, ne aflam intr-un proces de partaj succesoral, am aflat ca fratele a vandut unul din terenurile ramase ca mostenire fara acordul meu printr-un antecontract, nu s-a prezentat la incheierea contr. van-cump in forma autentica si cumparatorul la chemat in judecata pentru a obtine o sentinta care tine loc de act de vanzare in anul 2007 depunand la dosar doar titlul de propietate care era pe numele tatalui nostru, certif. deces, si acte de stare civila, instanta admitand aceasta actiune si a pronuntat o sentinta care tine loc de act de vanzare-cumparare. Cum pot desfiinta acesta sentinta???
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 12:10, 19 Martie 2009
Daca, la partaj, lotul acesta de teren va pica in masa dumneavoastra succesorala, atunci veti putea face cerere in constatarea nulitatii acestei vanzari. ( atacati acea hotarare judecatoreasca).
Este mai dificila calea propusa de catre d-l coleg Brom.
Deja sunteti intr-un partaj succesoral.Solicitati instantei sa atribuie in natura catre dvs. lotul de teren care a ramas, aducand la cunostinta acesteia sentinta civila despre care ne vorbiti, iar daca acest lot este sub cota de 1/2 din suprafata totala, sa fie obligat fratele dvs. sa va despagubeasca cu o sulta corespunzatoare c/v. diferentei de teren lipsa.
Obtineti un certificat de grefa si puneti interdictie de instrainare a terenului care a mai ramas, la Biroul de carte funciara si la Camera notarilor publici, pentru a fi sigur ca fratele nu va instraina prin vre-un alt act si acest teren.

Av. Cermak
Opinia doamnei avocat Cermak este foarte buna. Este o cale mult mai simpla de rezolvare a acestei situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum desfiintez o hotarare elviz elviz Suntem doi frati, ne aflam intr-un proces de partaj succesoral, am aflat ca fratele a vandut unul din terenurile ramase ca mostenire fara acordul meu printr-un ... (vezi toată discuția)
Anularea titlului de proprietate costea alina costea alina in cazul in care se atesta in urma unui proces civil calitatea de mostenitori a unor rude si se anuleaza titlul de proprietate emis cu mult timp in urma, titlu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Daniela Elisabeta Daniela Elisabeta eu ma gindeam ,daca se aliaza cei 2 frati defavorizati si deschid o actiune in instanta, impotriva celui de-al treilea(deja proprietar), care sint sansele sa ... (vezi toată discuția)