avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum desfiintez o hotarare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum desfiintez o hotarare

Suntem doi frati, ne aflam intr-un proces de partaj succesoral, am aflat ca fratele a vandut unul din terenurile ramase ca mostenire fara acordul meu printr-un antecontract, nu s-a prezentat la incheierea contr. van-cump in forma autentica si cumparatorul la chemat in judecata pentru a obtine o sentinta care tine loc de act de vanzare in anul 2007 depunand la dosar doar titlul de propietate care era pe numele tatalui nostru, certif. deces, si acte de stare civila, instanta admitand aceasta actiune si a pronuntat o sentinta care tine loc de act de vanzare-cumparare. Cum pot desfiinta acesta sentinta???
Nu pot sa cred, nimeni nu are nici o solutie????????????

Va rog spuneti-va parerea.
rupeti-o...:thumbup: Puteti deschide o actiune in justitie in sensul anularii contractului de vanzare-cumparare .
este absolut necesar sa faceti o actiune in instanta pentru anularea contractului de vanzare-cumparare.
Da, asa sa faca, doar ca nu exista contract de v-c!!!
Solutii exista, insa trebuie sa mergeti cu actele sa gasiti una dintre ele a carei risc vi-l asumati... ca solutii sunt diferite, mai costisitoare sau nu, mai sigure sau nu...
Puteti face o vanzare la randul dv. prin instanta si apoi sa atacati ambele hotarari prin cale extraordinara, puteti incerca direct atacarea acelei hotarari prin cale extraordinara, puteti cere o comparatie de titluri...
Dar trebuie sa intelegeti ce inseamna fiecare posibilitate in parte, ce trebuie demonstrat etc.

:offtopic: Va rog nu mai postati subiectul de mai multe ori, multumesc. Acest lucru contravine regulamentului d epostare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare hotarare elviz elviz Suntem doi frati, ne aflam intr-un proces de partaj succesoral, am aflat ca fratele a vandut unul din terenurile ramase ca mostenire fara acordul meu printr-un ... (vezi toată discuția)
Dispozitiv sentinta civila gana gana motivarea unei sentinte civile ce importanta are [b]daca nu se regaseste [/b]in dispozitivul hotararii? motivarea produce vreun efect juridic? poate fi ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu ce inseamna urmatoarea solutie a instantei: melania42 melania42 Buna seara , Ma judec pentru un teren pentru care am cerut anularea titlului de propietate iar in urma procesului recurentul a redeschis un proces cerant ... (vezi toată discuția)