avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea unei copii a titlului de proprietate a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea unei copii a titlului de proprietate a unui vechi

Buna ziua
Intr-un dosar civil, in care se cere anularea partiala a titlului meu de proprietate,reclamantul depune la dosar copie dupa titlul meu de proprietate.
Pentru a-mi sustine apararea ,am nevoie de o copie a tilului de proprietate a unui vecin,dar primaria refuza sa i-mi emita o copie a acelui titlu.

Este legala actiunea Primariei ?
Dar a reclamantului din dosar ?
Cum pot ataca in instanta primaria, sau reclamantul privind copia obtinuta ilegal a titlului meu ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: fgs , utilizator 00:45, 20 Martie 2009
de ce credeti ca a obtinut ilegal acea copie vecinul - eu ma duc la c.f. si scot copii dupa orice inscris depus acolo LEGAL. doar este vorba despre publicitatea imobiliara si daca aceste acte ar fi secrete nu ar mai fi opozabile!
primaria poate sa nu va dea copie caci nu ea tine evidenta din cf. dar de la oficiul de cadastru puteti obtine acele acte.
Este vorba de un tilu de proprietate care cuprinde mai multe terenuri in intravilan,suprafata casa plus dependinte si care contine si datele personale ale proprietarului.
pai prin publicitatea imobiliara tocmai asta se doreste - sa se poata identifica fara nici un dubiu CINE este proprietarul unui anumit imobil. din ce spuneti dumneavoastra, acelasi act (titlul de proprietate) a fost folosit pentru fiecare numar topografic in parte, probabil in mai multe carti funciare. deci acel act se putea obtine perfect legal, contra unei taxe care se plateste la oficiul de cadastru, in baza unei cereri pe care poate sa o faca ORICINE.
daca nu ar contine datele personale ale proprietarului, va puteti usor imagina ca s-ar putea produce o confuzie intre diversii "gheorghe ionescu" sau "vasile popescu". deci este vorba despre identificarea proprietarului si astfel se creaza implicit opozabilitatea. altfel, oricare gheorghe ionescu ar putea vinde proprietatea unui alt gheorghe ionescu, cu care nu are nimic altceva in comun decat prin coincidenta numele.
nu as pleca de la premiza ca acele copii s-ar fi obtinut ilegal. nu exclud nici aceasta varianta, dar nu cred ca acesta este miezul problemei.
mergeti la oficiul de cadastru si depuneti cerere sa vi se elibereze copii ale actelor vecinului. din ce ati povestit pana acum nu reiese de ce ar trebui sa stea si primaria in acest proces. primaria nu are obligatia sa elibereze un astfel de act, chiar daca il are. dar oficiul de cadastru are aceasta obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)
Cadastru si legalitate acte petrina1 petrina1 Exista un titlu de proprietate pe numele ambilor parinti. In urma decesului unui parinte s-a facut o succesiune si a revenit fiecarui copil 1/8. Parintele ... (vezi toată discuția)
Lipsa titlului de proprietate TanaseA TanaseA Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie: Vecinul meu a cumparat terenul de langa mine in 1994 fara masuratori cadastrale, si-a facut cadastrul in ... (vezi toată discuția)