avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturilor salariale dupa OUG 92/2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturilor salariale dupa OUG 92/2012

In urma unui proces ca angajat al unui spital am cistigat plata salariului retroactiv pe doi ani. Acum cind sa mi se plateasca acesti bani mi s-a comunicat ca plata se va efectua in 5 transe pe parcursul a 5 ani conform OUG92/2012.Este corect ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 26 August 2013
Cand s-a pronuntat hotararea definitiva?
In acest an in februarie . In lege intradevar se refera la litigiile cistigate in 2013 dar sunt angajat din sistemul sanitar (spital) nu din educatie.
Articolul XI din OUG nr.92/2012:
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013,
se va realiza astfel:
a)în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b)în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c)în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d)în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e)în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.
(2) În cursul termenului prevăzut la alin. (1), orice procedură de executare silită se suspendă de drept.
(3) Sumele prevăzute la alin. (1), plătite în temeiul prezentei ordonanţe de urgenţă, se actualizează cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
(4) Prin ordin al ordonatorilor principali de credite va fi stabilită procedura de efectuare a plăţii titlurilor executorii, cu respectarea termenelor prevăzute la alin. (1).

Prin urmare, OUG nr.92/2012 este aplicabil tuturor celor care au obtinut hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013.

In speta, si dvs va sunt incidente aceste dispozitii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri de natura salariala voicualinacosmina voicualinacosmina In cazul in care un salariat concediat nelegal a obtinut in instanta acordarea de despagubiri echivalente cu salariile de care ar fi beneficiat pana in ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale bamboocha bamboocha Sotia mea este angajata la o UAT si din eroarea unui angajat nu a fost incadrata la dreptul salarial cuvenit,a urmat un proces,a castigat dreptul cuveni prin ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Lucrez la o Gradinita de stat in judetul Timis! Am castigat un proces care este irevocabil si trebuie sa imi dea suma de aprox 100 de milioane ... (vezi toată discuția)