avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Plata analizelor necesare la angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Plata analizelor necesare la angajare

buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca angajatorul e obligat la plata analizelor facute de salariati periodic si/sau la angajare in cadrul unei societati de transport.
Cele efectuate la medicina muncii stiu ca e obligatoriu sa fie suportate de angajator.
dar celelalte??gen sange,orl,raze, psihologic..etc/?
daca da,v-as fi recunoscatoare daca ma ajutati si cu un art. din lege.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 11:45, 8 Septembrie 2013
Angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare, potrivit HG nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
ART. 7
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, promovarea sănătăţii la locul de muncă.
Angajatorul e obligat doar la plata analizelor medicale care atesta aptitudinea in munca a angajatului, atat cele efectuate la angajare cat si cele periodice. Fisa de aptitudine eliberata de medicul de medicina muncii are la baza analizele medicale facute de angajat in cadrul laboratoarelor de specialitate. Aici intra si sange, psihologic, raze....
Daca va referiti la alt gen de analize va rugam se expuneti pe forum.
da. la acest gen de analize ma refeream. cele care stau la baza eliberarii fisei de aptitudini de la medicul de medicina muncii...asa cum am si scris..gen raze,sange,orl...pe acestea e obligat angajatorul sa le plateasca???
Daca cititi cu atentie mesajele anterioare si extrasele din HG 355/2007 vedeti ca angajatorul plateste toate controalele si analizele medicale fie ca sunt la angajare fie ca sunt dupa angajare.


multumesc

Alte discuții în legătură

Examen psihologic sindicalistul sindicalistul in baza carui act legislativ trebuie ca electricienii sa efectueze examen psihologic? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cui revine obligatia de a plati analizele de medicina muncii? ContSters76466 ContSters76466 Serviciile de asistenta medicala pentru medicina muncii se acorda in conformitate cu prevederile Legii securitatii si sanatatii in munca 319/2006, HG 1425 din ... (vezi toată discuția)
Analize medicale pentru angajare suerteade suerteade buna ziua,am nevoie si eu de putin ajutor,deoarece,pana astazi nu m-am intalnit cu aceste probleme,trebuie sa imi fac angajarea la o farmacie naturita si nu ... (vezi toată discuția)