avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Analize medicale pentru angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Analize medicale pentru angajare

buna ziua,am nevoie si eu de putin ajutor,deoarece,pana astazi nu m-am intalnit cu aceste probleme,trebuie sa imi fac angajarea la o farmacie naturita si nu stiu daca am nevoie sau nu de adeverinta de la medicul de familie,sau imi pot face angajarea cu analizele ce le voi face de la medicina munci......daca ma poate ajuta cineva astept raspunsul,multumesc
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 19:23, 14 Ianuarie 2014
medicina muncii, exista un formular tip
LEGEA nr.319 din 14 iulie 2006 securitatii si sanatatii in munca cu modificari ulterioare

Art. 13. - In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au urmatoarele obligatii:
j) sa angajeze numai persoane care, in urma examenului medical si, dupa caz, a testarii psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de munca pe care urmeaza sa o execute si sa asigure controlul medical periodic si, dupa caz, controlul psihologic periodic, ulterior angajarii;


HOTARARE nr. 355 din 11 aprilie 2007 (*actualizata*)
privind supravegherea sanatatii lucratorilor
ART. 4
(1) Supravegherea sanatatii lucratorilor este asigurata de catre medicii specialisti de medicina muncii.

ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sanatatii lucratorilor sunt: examenul medical la angajarea in munca, de adaptare, periodic, la reluarea activitatii, supraveghere speciala si promovarea sanatatii la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control medical periodic ladyc ladyc Buna seara, Angajații tuturor instituțiilor sunt obligați sa facă controlul medical periodic (anual)? Majoritatea celor pe care ii cunosc la ... (vezi toată discuția)
Angajat cu certificat de handicap (accentuat) AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Am primit de la un coleg un certificat de handicap accentuat. Pe certificat nu este percizat nimic cu privire la interdictia de a lucra full-time ... (vezi toată discuția)
medicina muncii la angajare si anual la angajatori ... Kyrcea Kyrcea Buna ziua Medicina muncii la angajare si anuala la angajatori este obligatorie. Va intreb pentru ca nu am facut medicina muncii la angajare si nici medicina ... (vezi toată discuția)