avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrare faina cu TVA 9%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrare faina cu TVA 9%

Buna ziua,
Daca o firma cumpara faina alba de grau si o revinde, poate factura cu 9%?
(din 01.09.2013)
Sau e valabil doar la cod caen 1061?
Din codul fiscal nu am inteles.
Multumesc.
Diana
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:45, 21 Septembrie 2013
1. Da
2. Faina alba de grau se incadreaza in codul CAEN1061 " Fabricarea produselor de morarit Aceasta clasa include: -activitati de morarit: producerea de faina, tarate, pudra sau pelete din grau, secara, ovaz, porumb si alte cereale -activitati de macinare a orezului: producerea de orez decorticat, macinat, neted, glasat, semi-fiert sau convertit; productia de faina din orez -activitati de macinare a legumelor pentru obtinerea de faina sau pulbere din legume uscate, din radacini sau tuberculi, sau din nuci comestibile -fabricarea produselor din cereale pentru micul dejun -fabricarea amestecurilor de faina si faina mixta preparata si a aluaturilor pentru paine, prajituri, biscuiti sau cozonac Aceasta clasa exclude: -fabricarea fainii si a pudrei de cartofi, vezi 1031 -macinarea umeda a porumbului, vezi 1062"
Multumesc.
Am vazut cu intarziere raspunsul.
Am si la Anaf si am primit acelasi raspuns.
Dar ce mi se pare ilogic, restaurantele cumpara piinea cu TVA 9% si la refactuarare aplica cota de 24%.
Diana.
Cititi acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere cu o presa de ulei cristinafofiu cristinafofiu Detin o presa de ulei si intentionez sa-mi deschid o mica afacere. As dori sa ma informez in detaliu inainte de a incepe. Care sunt pasii de urmat pentru a ... (vezi toată discuția)
Pfa sau atestat de producator + carnet de comercializare? iignat iignat Buna ziua! Am mare nevoie de ajutorul vostru In primavara aceasta as vrea sa deschid o mica afacere, o gradina de legume crescute eco ( fara certificat ... (vezi toată discuția)
Lista limente tva 9% claudiaP claudiaP Buna ziua, Unde pot vizuaiza o lista a alimetelor la care se aplica TVA 9%? (vezi toată discuția)